Objavljeno: 28.5.2010 13:09 | Avtor: Tadej Beravs | Monitor Maj 2010 | Teme: preizkus, tiskalnik, brizgalnik, nenehni testi

Canon Pixma iX7000

Ker povpraševanja po brizgalnih tiskalnikih formata A3+ ni ravno veliko, so redkeje deležni posodobitev kakor navadni tiskalniki, ki vsako leto nekoliko pridobijo na hitrosti ali opremi.

No, v Canonu so se odločili, da je po štirih letih že čas, da Pixma iX4000 (oz. Pixma iX5000) dobi poštenega naslednika, ki se imenuje Pixma iX7000.

Še vedno gre za tiskalnik, namenjen predvsem poslovni rabi, ki vsebuje le najnujnejše za hitro in preprosto delovanje. V primerjavi s predhodnikom (Pixma iX4000) je brizgalnik Pixma iX7000 veliko pridobil na hitrosti. Tako pet strani besedila natisne v dobri minuti, to je skoraj dvakrat hitreje, kot je zmogel predhodnik. Tudi za fotografije velikosti A4 je dovolj le dve minuti, tako za slabo minuto popravi čas predhodnika.

Seveda kakovost izpisa zaradi hitrosti prav nič ne trpi. Opremljen je z dvema črnima in tremi barvnimi kartušami, najvišja ločljivost tiskanja pa je 4800 × 1200 pik na palec. Pohvaliti gre kakovost izpisa besedila, ki tudi v hitrem načinu zelo malo izgubi na kakovosti. Tudi tiskanje fotografij na svetleč papir mu gre dobro. Lepi barvni prelivi in zelo dobro vidne podrobnosti. Nekoliko slabše se odreže le pri tiskanju fotografij na navaden papir, kjer barve kar opazno premočijo papir.

Ker lahko v tiskalnik stlačimo papir različnih velikosti, so tokrat v Canonu dobro poskrbeli, da je delo s papirjem čim lažje. Na voljo so kar tri mesta, kjer lahko tiskalnik seže po papirju. Za lažje papirje je namenjen pokrit predalnik z zmogljivostjo do 250 listov, ki lahko sprejme tudi format A3, za težji ali trši papir pa podajalnik na zadnji strani; za povrh je na voljo še večnamenski podajalnik, ki sprejme do največ deset listov hkrati. Piko na i pa doda vgrajeni samodejni obračalnik listov.

Za lažje povezovanje so dodali omrežni vmesnik, vzpostavitev povezave in nameščanje omrežnih gonilnikov pa je povsem preprosto. Tiskalnik začasno povežemo s povezavo USB, vse potrebne nastavitve pa se izvedejo povsem samodejno. Kot dober poslovni tiskalnik pa se izkaže tudi s precej ugodnim črno-belim izpisom, ki stane le 7 centov na stran.

Canon Pixma iX7000

Kaj: Toplotni brizgalnik.

Hitrost: 9.

Kakovost izpisa: 9.

Opremljenost: 6.

Cena izpisa: 9.

Vmesniki: USB, LAN.

Cena: 426,59 EUR

Izmerjena cena ČB strani: 7 centov.

Izmerjena cena barvne strani: 27 centov.

Prodaja: Partnerji Canon, www.canon.si.

Za: Zmogljivost, cena izpisa.

Proti: Cena tiskalnika.

Naroči se na redna tedenska ali mesečna obvestila o novih prispevkih na naši spletni strani!

Komentirajo lahko le prijavljeni uporabniki

 
  • Polja označena z * je potrebno obvezno izpolniti
  • Pošlji