Objavljeno: 31.1.2017 | Avtor: Jure Forstnerič | Monitor Februar 2017

Canon i-Sensys LBP712Cx

Canonov novi tiskalnik i-Sensys LBP712Cx ponuja možnost barvnega tiska za pisarniška okolja. Gre za nekoliko večji tiskalnik (v višino meri skoraj pol metra, tehta pa 29 kilogramov), ki mu lahko spodaj dodamo nekaj predalov in ga tako še nekoliko dvignemo, da postane povsem samostoječa enota.

Tiskalnik ima seveda klasični omrežni vmesnik, poleg značilnega USBja za priklop na računalnik so na voljo še trije vmesniki USB, namenjeni priklopu zunanjih diskov in ključkov USB (omogoča torej neposredni tisk iz omenjenih enot). Pri tem nam pomaga črno-beli petvrstični zaslon na zgornji desni strani. Prek njega pridemo tudi do vseh nastavitev (torej omrežnih nastavitev, stanja tonerja itd.). Tiskalnik nima vgrajenega brezžičnega omrežnega vmesnika, kljub temu podpira tako Applov AirPrint kot Googlov Cloud Print, oba pač prek omrežja (torej je dovolj, da so mobilne naprave v istem omrežju kot tiskalnik). Pod zaslonom imamo še nekaj funkcijskih tipk in številsko tipkovnico.

Kot rečeno, lahko tiskalniku dodamo dodatne predale, v osnovi lahko vanj pospravimo 550 listov. Na desni strani se odpre še dodaten pladenj za 100 listov. Kot dodatek mu lahko podstavimo še do tri predale, vsak od njih sprejme še 550 listov, v vsakem primeru pa se na zgornji površini lahko nabere do 200 listov. Tiskalnik ima seveda vgrajeno tudi enoto za tiskanje na obe strani, ta je po privzetem vključena.

Izdelovalec obljublja do 38 strani na minuto, tako pri črno-belem kot pri barvnem izpisu. To sicer ni rekordno, a je kljub temu zelo solidno. Na preizkusu smo sicer namerili 33 strani na minuto (tako pri barvnem kot črno-belem izpisu), a je tudi to dober rezultat, sploh ker je pri vseh vrstah dokumentov zelo hiter. Prijetno nas je presenetila tudi hitrost pri tisku na obe strani. Devet strani dolg poslovni dokument (z nekaj grafikoni) je pri navadnem tisku dokončal v 49 sekundah, pri uporabi enote za tisk na obe strani pa v 56 sekundah. Zelo hitro se tudi prebudi, po dolgem premoru smo prvo stran čakali 26 sekund, po kratkem pa le 7 sekund – oboje je zelo hitro.

Cena izpisa je ne glede na konkurente v tem cenovnem okviru nekje v povprečju. Črni toner višje zmogljivosti naj bi zmogel 12.500 izpisov, stane pa 182 evrov (pri tem sta toner in tiskalna glava skupna enota). Za črno-belo stran bomo tako odšteli 1,5 centa, za barvno pa 2,4 centa. LBP712Cx je soliden, preprost tiskalnik, ki ponuja veliko, predvsem hitrosti, edina ovira bo morda cena, saj stane 656 evrov.

Canon i-Sensys LBP712Cx

Vmesniki: USB, omrežni, 3 × USB Host.

Velikost (razred): A4 (dražji barvni).

Tehnične lastnosti: 550 listov (predal) + podajalnik za do 100 listov, PCL, PS, 1 GB.

Ločljivost in hitrost: 600 × 600 pik na palec, 38 strani na minuto (ČB).

Prodaja: www.canon.si.

Cena: 656 EUR, ČB stran 1,5 centa, barvna stran 2,4 centa.

Za: Hitrost izpisa.

Proti: Cena naprave.

Naroči se na redna tedenska ali mesečna obvestila o novih prispevkih na naši spletni strani!

Komentirajo lahko le prijavljeni uporabniki

 
  • Polja označena z * je potrebno obvezno izpolniti
  • Pošlji