Objavljeno: 27.2.2012 11:50 | Avtor: Jure Forstnerič | Monitor Februar 2012 | Teme: tiskalnik, brizgalnik, multi, nenehni testi

Brother MFC-J6510DW

Brother svoje večopravilne naprave brez faksa poimenuje s črkami DCP, tiste, ki imajo tudi faks, pa MFC. Taka je tudi MFC-J6510D, a je nekoliko posebna naprava, saj lahko z njo tiskamo in optično beremo do velikosti A3. Gre za eno najmanjših in najcenejših takih naprav. Nas pa je zmotilo, da je na voljo le en predal za papir (drži do 250 listov), kar pomeni, da bomo morali sami menjavati med papirjem, velikim A4 in A3 (če želimo dva predala, moramo poseči po dražjem modelu MFC-J6710DW).

Glede na ponujeno gre za solidno kompaktno napravo, ki se po velikosti lahko primerja z večjimi modeli, ki tiskajo do A4. Na zgornji strani je samodejni podajalnik za papir (do 35 strani), spredaj pa barvni zaslon, poleg njega pa funkcijske tipke in številčnica za faks. Vgrajena je tudi enota za tisk na obe strani, deluje tudi pri velikosti A3. Kot pri drugih dveh tokrat preizkušenih Brotherjevih tiskalnikih ima tudi ta vgrajen brezžični omrežni vmesnik (802,11 b/g/n).

Poleg slednjega sta na voljo tudi vmesnika USB in navaden omrežni vmesnik, kot pri drugih napravah tega izdelovalca jih speljemo po kanalu znotraj naprave. Kartuše lahko zamenjamo, tudi kadar je naprava izključena, saj imamo dostop do njih s sprednje strani. Pri večini konkurentov moramo imeti tiskalnik namreč prižgan, da premakne tiskalno glavo v položaj, kjer lahko pridemo do kartuš.

Po hitrosti je naprava pod povprečjem v skupini večopravilnih brizgalnih modelov z vključenim faksom. Ni sicer počasna, a bi lahko bila tudi hitrejša. Kakovost izpisa je solidna, pri besedilu se resda opazi nekaj nazobčanosti, je pa kakovost na svetleč papir dobra.

MFC-J6510D je načeloma dobra naprava. Seveda gre za zelo dobro izbiro, če moramo občasno tiskati tudi v velikosti A3. Ima tudi veliko dodatnih funkcionalnosti, denimo tiskanje na obe strani in brezžični vmesnik. Cena ni ravno nizka, a je glede na ponujeno kljub vsemu zelo konkurenčna.

Brother MFC-J6510DW

Kaj: Kopirni stroj, optični bralnik, toplotni brizgalnik, faks.

Tiskanje: 7.

Fotokopiranje: 8.

Optično branje: 7.

Cena izpisa: 10.

Vmesniki: USB, omrežni, brezžični omrežni, faks.

Cena: 325 EUR.

Cena natisnjene ČB strani: 5 centov.

Cena natisnjene barvne strani: 12 centov.

Prodaja: Avtera, www.avtera.si

Za: Tisk do A3, brezžična povezava, tisk na obe strani.

Proti: Povprečna hitrost tiskanja.

Naroči se na redna tedenska ali mesečna obvestila o novih prispevkih na naši spletni strani!

Komentirajo lahko le prijavljeni uporabniki

 
  • Polja označena z * je potrebno obvezno izpolniti
  • Pošlji