Objavljeno: 30.1.2018 | Avtor: Anže Tomić | Monitor Februar 2018

Blackview S8

Blackview S8 je z imenom izjemno iskren telefon, saj izdelovalca ni sram, da se zgleduje po Samsungovi galaksiji S8. Ima pa Blackview resne težave zato, ker se je posnemanja dosledno držal le pri poimenovanju in promocijskem gradivu. Tam je namreč ta S8 zelo podoben pravemu S8. To se najbolj vidi po odsotnosti robov okoli zaslona. Galaxy S8 je prepoznaven predvsem po zaslonu, ki se prelije čez robove, in tako je na slikah videti tudi Blackview S8. Prevara pa je očitna, ko telefon primemo v roke in vidimo, da ima zaslon levo in desno konkreten rob. Take razlike med slikami v spletu in dejanskim izdelkom že kar nekaj časa nismo videli, tako da je opozorilo vsekakor na mestu: promocijsko gradivo za ta telefon debelo laže. To pa žal ni edino, kar je temu telefonu mogoče zameriti.

Strojno je enak še trem telefonom, ki smo jih hkrati dobili na preizkus. Še dva Zoppa in Ulefone Mix imajo namreč praktično enak Mediatekov osemjedrni procesor (1,5 GHz A-53 jedra), štiri gigabajte pomnilnika in 64 gigabajte shrambe. Za S8 je težava v tem, da je bil to edini telefon, ki je naključno ubijal odprte aplikacije. Nekatere (Twitterjev odjemalec Fenix, recimo) so potrebovale več sekund ali več dotikov ikone, da so se sploh zagnale. Pocketcasts za poslušanje podkastov se je vsakič ugasnil 15 sekund po tem, ko smo ugasnili zaslon. Ta različica oziroma distribucija Androida (7.0) že tako ni najbolj prijazna (beri: okvir), a pri S8 so bile težave še bolj poudarjene.

Fotoaparat ni nič posebnega. To v tem cenovnem razredu pomeni predvsem to, da je sposoben zadovoljive slike zajemati v najbolj idealnih razmerah. Zaslon pa je (če odmislimo robove) zadovoljiv, a kaj dosti več za 1440 x 720 ločljivosti ne moremo reči.

Blackview na koncu ostane brez lastnosti, ki bi ga rešila pred podpovprečnostjo. Oblikovno je še nekako sprejemljiv, a predvsem zato, ker je malce slabše narisan Galaxy S8. Kljub temu je kombinacija slabe programske opreme in natega z zaslonom dovolj, da ga je nemogoče priporočiti.

Blackview S8

Prodaja: Spletne trgovine.

Cena: 250 EUR.

Za: Nič.

Proti: Ni tak kot na slikah, hroščat operacijski sistem.

Naroči se na redna tedenska ali mesečna obvestila o novih prispevkih na naši spletni strani!

Komentirajo lahko le prijavljeni uporabniki

 
  • Polja označena z * je potrebno obvezno izpolniti
  • Pošlji