Objavljeno: 30.5.2023 | Avtor: Boris Šavc | Monitor Junij 2023

Bager z logotipom ugriznjenega jabolka

Simulacije upravljanja gradbenih strojev so iz leta v leto bolj priljubljene. Nad njimi so navdušeni otroci, mladostniki in starejši mobilni igralci oziroma strojniki. Na telefonu iPhone ali tablici iPad najdemo vrsto zanimivih izdelkov, ki se razlikujejo tako po resnosti pristopa kot zabavni plati privlačnega početja. Zavihajmo rokave in ustvarimo nekaj za boljše življenje v virtualnem svetu.

Prva predstavljena aplikacija Construction Excavator Game 3D nudi realistično simulacijo upravljanja različne gradbene opreme, tovornjakov, bagrov, buldožerjev in žerjavov. V treh dimenzijah in z raznolikimi prizorišči dobimo občutek, kot da upravljamo resnično opremo. Programski izdelek vključuje različne naloge, kot sta kopanje in prevoz materiala, ki jih lahko ponavljamo v nedogled. Poleg raznolikosti, grafike in zvoka lahko pohvalimo odprti svet in dobro fiziko.

Naslednja aplikacija je težka simulacija, ki z imenom upravičuje tako stroje, ki jih v njej upravljamo, kot naloge, ki jih z njimi izvajamo. Excavator Simulator Heavy Sim nam omogoča, da doživimo vznemirljivost upravljanja (skoraj) pravega bagra. Izdelek je zasnovan tako, da s široko paleto nalog predstavlja zadosten izziv kopanja, rušenja in gradnje. Dolgčas nam pomagajo pregnati preproste kontrole, prilagodljivost in večigralski način delovanja.

Podrobnejši nadzor z različnimi pogledi nudi simulacija Excavator Simulator Remake. Gre za z oglasi izdatno podprt programski izdelek, ki v brezplačni različici omogoča zgolj goli preizkus mehanike, kar je vseeno dovolj, da ugotovimo, ali se izplača nadgradnja na plačljivo različico programa.

Simulacijska igra Construction Simulator 3 je bolj splošne narave kot zgornji trije naslovi, a med drugim vsebuje tudi dostojno upravljanje bagra in je z uporabniku prijaznim nadzorom primerna tudi za začetnike. Zgodba s prilagodljivo opremo, podrobno izrisanim okoljem in z napredno fiziko bo navdušila predvsem domače strojnike, ki se digitalnega gradbeništva radi lotijo z namenom.

Od aplikacij in prek simulacij pridemo do čistokrvne igre, ki je primerna tudi za mlajše operaterje bagra. Dig In: An Excavator Game že z risankasto grafiko nakazuje, da se ne jemlje tako resno kot tekmeci. Pomanjkanje resničnosti nadoknadi z zabavnostjo, ki ji ni para. Poleg tega je popolnoma brezplačna in brez nakupov znotraj aplikacije.

Naroči se na redna tedenska ali mesečna obvestila o novih prispevkih na naši spletni strani!

Komentirajo lahko le prijavljeni uporabniki

 
  • Polja označena z * je potrebno obvezno izpolniti
  • Pošlji