Objavljeno: 30.6.2015 | Avtor: Anže Tomić | Monitor Julij - avgust 2015 | Teme: nenehni testi

Asus Zenfone 2

Asus je, milo rečeno, zanimivo podjetje, saj zna narediti vrhunske izdelke, ki jih konkurenca težko dosega (glej Nexus 7). Toda v podjetju so tudi oddelki, ki delajo naprave po načelu »skušajmo pokriti vse možne sestave in cenovne postavke«. Tako smo priča nenehnim različicam sedempalčnih tablic in celotni falangi telefonov Zenfone. Tokrat smo dobili v roke tistega z zaporedno številko 2, a ker gre za eno od dveh različic tega telefona, je treba omeniti, da je šibkejša. V našem modelu namreč računa Intelov 1,83 GHz procesor s štirimi jedri, ki ima na voljo 2 gigabajta pomnilnika. Seveda so v Asusu naredili telefon, ki ga žene Atom pri 2,3 GHz in ima na voljo 4 gigabajte pomnilnika.

Uporabniška izkušnja je sicer na šibkejšem modelu tekoča in Android 5.0 gladko opravlja svoje delo. Googlov operacijski sistem je oblečen v Asusovo preobleko ZenUI, ki je presenetljivo lahka, saj je Asus vmes malo zabredel in v svojo vizijo Androida skušal umestiti preveč funkcionalnosti. Nekaj teh težav je še ostalo, saj je ZenUI bolj prilagojen tablicam. Te imajo večje zaslone in je nanje lažje spraviti toliko gumbov, kot jih predvideva Asusova preobleka. Na telefonih pa vse skupaj na trenutke izpade stisnjeno in nepregledno.

Kar zadeva zunanjost, je Zenfone lepa naprava. Na stranskih stranicah ni nobenega gumba, saj sta tista za uravnavanje glasnosti na zadnji strani. Enako je pri telefonih LG, le da imajo ti poleg še gumb za vklop in izklop. Ta je pri Zenfonu na vrhnji stranici, kar odpravi težavo telefonov LG, pri katerih se velikokrat zmotimo pri pritiskanju na gumbe.

Zenfone je soliden androidni telefon, ki v ničimer ne izstopa, a je lep dokaz vizije, da lahko različni izdelovalci z enim operacijskim sistemom delajo dobre telefone.

Asus Zenfone 2

❚❚❚❚❚❚❚❚❚❚ Hitrost delovanja

❚❚❚❚❚❚❚❚❚❚ Kakovost izdelave

Prodaja: www.panteh.si.

Cena: 450 EUR.

✓    3000 mAh baterija, izdelava.

✗    Na trenutke nadležna preobleka.

Naroči se na redna tedenska ali mesečna obvestila o novih prispevkih na naši spletni strani!

Komentirajo lahko le prijavljeni uporabniki

 
  • Polja označena z * je potrebno obvezno izpolniti
  • Pošlji