Objavljeno: 25.9.2012 | Avtor: Boris Šavc | Monitor September 2012

Amisova mobilna televizija

Mobilna televizija je vedno večji posel. Trditev dokazujejo porušeni rekordi ob prenašanju letošnjih olimpijskih iger, pristanek vozila Radovednost na Marsu, ki si ga je ogledalo več ljudi po telefonu kot po televiziji, in navsezadnje nedavna prepoved televizijske hiše Pro Plus, ki je mobilnim ponudnikom teh vsebin prepovedala časovni zamik na svojih programih. Ogledali smo si, kako se v tej zmedi znajde Amis.

Program lahko med gledanjem zaustavimo in kasneje brez težav spremljamo naprej.

Priročen spored je na voljo tudi uporabnikom, ki nimajo računa pri Amisu.

Amisove stranke se lahko veselijo, dobile so svojo mobilno televizijo. Aplikacija MobiaTV je bila med nastajanjem tega članka na voljo zgolj za operacijski sistem Android, na Applove naprave pa je prišla konec avgusta. Program dopolnjuje spletišče www.tv.si, ki funkcionalnost mobilne aplikacije prenese na računalnike. Na voljo je petdeset izbranih kanalov, ki delujejo v vseh omrežjih v Sloveniji. Storitev je za vse naročnike Amisove televizije do konca leta brezplačna. Če je stranka spletnega ponudnika iz Maribora obenem tudi uporabnik Simobilovega omrežja, ima vsak mesec na voljo brezplačnih 15 ur televizijske zabave, drugače se gledanje na mobilni povezavi ustrezno zaračuna.

Aplikacija je zelo podobna konkurenčnim. Uporabniško ime in geslo zahteva šele ob želji po spremljanju programa, spored pa si lahko ogledujemo inkognito. Dovoli nam, da isti uporabniški račun uporabimo na petih različnih napravah. Mobilne naprave s korenskim dostopom so zopet prikrajšane, saj očitno programi ponudnikov mobilne televizije v ozadju uporabljajo enako tehnologijo. Spored lahko gledamo v omrežnem, rahlo natlačenem (tudi na desetpalčni tablici) načinu ali preklopimo na seznam Programi, ki se obnese precej bolje. Na žalost si na slednjem ni mogoče ogledati vsebine izbrane oddaje. Samo predvajanje se začne hitro. Kakovost se zna prilagajati pasovni širini. Tekoče spremljanje izbranega programa zaustavimo s pritiskom na ustrezno tipko, naprednejših časovnih funkcij, kot je ogledovanje zamujenih vsebin, pa MobiaTV ne pozna. Pohvaliti je treba starševsko zaščito, kjer s PIN kodo zaustavimo otroke pred nenadzorovano rabo, in enotno delovanje na zelo različnih napravah.

Amis MobiaTV

Aplikacija za gledanje televizijskih programov na mobilnih napravah.

Prodaja: Amis d.o.o.

Cena: Za naročnike Amisove televizije do konca leta brezplačno.

ZA: Priročen spored, hitro delovanje, tipka za premor, starševski nadzor.

PROTI: Ne deluje na napravah s korenskim dostopom, ni ogleda zamujenih vsebin.

Naroči se na redna tedenska ali mesečna obvestila o novih prispevkih na naši spletni strani!

Komentirajo lahko le prijavljeni uporabniki

 
  • Polja označena z * je potrebno obvezno izpolniti
  • Pošlji