Objavljeno: 27.1.2009 | Avtor: Žiga Veber | Monitor Januar 2009 | Teme: preizkus, prenosnik, nenehni testi

Acer Aspire 7730G

Velik 17-palčni zaslon solidne kakovosti je obdan s svetlečim črnim okvirjem, na katerem boste ob odpiranju večinoma pustili kak viden prstni odtis. Na nasprotni strani je pokrov prenosnika prav tako črne barve, na njem pa, kot je pri Acerju po novem v modi, sveti v slogu Applovih prenosnikov bel logotip Acer.

Acer Aspire 7730G

Poslovni indeks SYSmark 2007 (Productivity): 86.

Večpredstavni indeks SYSmark 2007 (VideoCreation): 83.

Trajanje delovanja: 1:38.

Zgradba in oprema: 6.

Velikost in teža: 2.

Mere: 40,2 × 29,7 × 4,4, 3,8kg.

Značilnosti: Intel Core 2 Duo, 2,0 GHz, 3066 MB RAM, 250 GB disk, WLAN 802.11 a/b/g/n.

Zaslon: 17-palčni, 1440 × 900 pik.

Operacijski sistem: Windows Vista Home Premium.

Cena: 969 EUR.

Prodaja: Alterna, www.alterna-i.si; Avtera, www.avtera.si; TrendNet, www.trendnet.si.

Za: Zmogljivost in grafična kartica v kombinaciji z velikim zaslonom in razmeroma ugodno ceno.

Proti: Ni bluetootha, trajanje akumulatorja.

Celota se zaziblje, ko jo odpremo nad tipkovnico, ta pa ni med najtrdneje vpetimi, vendar ji zaradi velikosti tega ne zamerimo toliko. Manj prijetne so mehko vpete tipke, pri katerih med tipkanjem ne dobimo dovolj dobre povratne informacije, zato tipkanje ni tako udobno. Tudi ko govorimo o drsni ploščici, tipke niso najbolj navdušujoče, poleg tega so nameščene nekoliko niže kot sama drsna ploščica. Ima pa drsna ploščica dodana dobra smerna drsnika.

Že takoj po priklopu na napajanje smo odkrili nekoliko daljši napajalni kabel, kakor smo jih večinoma vajeni, zato ne bo težav, tudi če vtičnica ne bo čisto blizu. Ta pa bo zaradi slabe avtonomije le 1:38 ure moral biti naš redni spremljevalec. Velika moč, zajeten zaslon in priloženi akumulator s 4400 mAh zmogljivosti enostavno niso najbolj srečna družba.

Veliko bolj navduši zvok, ki sicer ni tako kakovosten kot pri modelu 6930G, vendar bo kljub temu zadovoljil večino. Za spletno kamero v Acerju trdijo, da jim jo je uspelo optimizirati za spletne klepete pri slabši svetlobi. Večinoma ni prav nič boljša kot pri običajnih prenosnikih, manj težav ji povzroča le uravnavanje beline, vendar v temnih prostorih presenetljivo deluje bolje kot na prenosnikih, s katerimi smo jo primerjali v povsem enakih razmerah, tudi z Acerjevimi prenosniki.

Zmogljivosti prenosniku zagotavljata Intelov procesor Core 2 Duo s taktom 2 GHz in 3 GB pomnilnika. To je nekako v današnjem povprečju, veliko boljša pa je grafična kartica Nvidia Geforce 9600M GT, ki se je na preizkusu 3dMark 2006 s 5483 točkami odrezala odlično.

Na zunaj se prenosnik ponaša še z omrežnim priključkom, izhodoma HDMI in VGA, Acerjevim EasyPortIV in priključki, ki jih omogoča zvočna kartica. Vsi so poleg dveh izhodov USB, ki sta nameščena preveč skupaj, na levi strani. Tudi na desni najdemo dva podobna primera priključkov USB, zraven pa sta še optični pogon in priključek za modem. Spregledati pa ne gre tudi bralnika pomnilniških kartic in kolesca za nastavitev jakosti zvoka spredaj.

Acer 7730G je primeren za vse, ki potrebujejo zmogljiv grafični del v povezavi z dobrim prikazom slike. Če ste se pripravljeni odreči povezavi bluetooth in nekoliko daljšemu posedanju s prenosnikom na klopi v parku, je Acer 7730G s ceno 969 evrov vreden razmisleka.

Naroči se na redna tedenska ali mesečna obvestila o novih prispevkih na naši spletni strani!

Komentirajo lahko le prijavljeni uporabniki

 
  • Polja označena z * je potrebno obvezno izpolniti
  • Pošlji