Acer Aspire 1410

Objavljeno: 30.3.2010 | Avtor: Jure Forstnerič | Kategorija: Prenosni računalniki | Revija: Marec 2010 | Teme: preizkus, prenosnik, nenehni testi

Netbooki so začeli svojo pot pri majhnih, komaj sedempalčnih zaslonih. V zadnjih dveh letih se je ta diagonala hitro dvignila na deset palcev - sodeč po prodajnih paletah večine izdelovalcev pa se ta še dviguje. Na voljo je vse več prenosnikov z 11- in več palčnimi zasloni - novi Acerjev Aspire 1410 je že eden izmed njih. Logika je preprosta: vzameš najboljše lastnosti netbooka (majhne mere, nizka teža) in popraviš tisto, kar uporabnike najbolj moti (majhen zaslon, slaba strojna zmogljivost). Moramo priznati, da so nam ti prenosniki kar všeč - še vedno ohranjajo zelo solidno prenosljivost ob povsem uporabni velikosti zaslona.

Preizkušeni Aspire 1410 je bil odet v srebrno plastiko, na pokrovu pa ne moremo mimo olimpijskih krogov in napisa "World Wide Partner". Da, Acer je eden od sponzorjev prihajajočih olimpijskih iger, ta Aspire pa je olimpijska edicija. Plastika okoli tipkovnice je imitacija brušenega aluminija, tu je še majhna nalepka, ki zopet opominja na podporo olimpijskemu športnemu dogodku.

Zakup člankov

Za daljši zakup pregleda člankov je potrebno biti prijavljen.
V kolikor še nimate svoje prijave, se lahko registrirate.

Naroči se na redna tedenska ali mesečna obvestila o novih prispevkih na naši spletni strani!
Prijava

Komentirajo lahko le prijavljeni uporabniki