Objavljeno: 28.9.2010 | Avtor: Matic Zupančič | Monitor September 2010 | Teme: preizkus, prenosnik, nenehni testi

Acer 7741G-434G64M

Acerjev prenosnik 7741G je po svoji zasnovi pravzaprav nadomestek za domače družinsko namizno računalo. To potrjujejo tudi velik 17,3-palčni zaslon, polna tipkovnica s številskim delom in, ne nazadnje, druge vgrajene komponente. 640 GB disk bo tako dovolj velik za shranjevanje večpredstavnih vsebin, ki nastajajo doma. Za računsko moč poskrbi Intelov Core i5 430M, ki teče pri taktu 2,26 GHz in pri svojem delovanju uporablja 4 GB pomnilnika.

Zaslon je kakovosten, zaradi odsotnosti mat premaza pa so barve tudi zelo žive. Zaslonu tako lahko zamerimo le ločljivost, saj bi od 17-palčnega zaslona prenosnika za domačo rabo pričakovali, da bo sposoben prikazati polno HD ločljivost. Grafična zmogljivost stroja pa je zaradi vgrajene kartice ATI Mobility Radeon HD 5650 zelo visoka. To bodo znali izkoristiti predvsem igram naklonjeni kupci. Dobro igralsko izkušnjo malenkost pokvarijo le vgrajeni stereo zvočniki, ki bi lahko od sebe dali več nizkih basovskih tonov.

Tipkovnica je poleg solidne sledilne ploščice še ena stvar, ki jo moramo pohvaliti. Tipkanje je res udobno. Zaradi številskega dela tipkovnice na desni je položaj rok med tipkanjem pomaknjen na levi rob, a se tega hitro privadimo. Kar pa zadeva splošno opremljenost prenosnika, je treba izpostaviti čitalnik pomnilniških kartic, 3 vhode USB, HDMI, enoto DVD (na voljo pa bodo tudi modeli s podporo blu-ray).

Zaradi procesorja in grafične kartice se je Acerjev prenosnik pri meritvah zmogljivosti dobro odrezal, še posebej pri delu z videom in 3D predmeti. Če bi na naši lestvici prenosnikov zanemarili velikost in težo (pa seveda pri ocenjevanju štejeta tudi ta dva parametra), bi se uvrstil precej pri vrhu, tako pa zaradi svoje velikosti pristane nekaj niže.

S svojimi merami in težo torej ni namenjen pogostemu prenašanju, je pa ohišje narejeno iz čvrste plastike. Baterija dovoljuje le 2 uri in 39 minut avtonomije, kar je ob energijsko precej zahtevnih komponentah razumljivo.

Acer 7741G-434G64M

Hitrost (SYSmark Productivity): 109.

Hitrost (SYSmark VideoCreation): 173.

Trajanje delovanja: 2 uri 39 minut.

Mere: 41,5 cm × 27,5 cm × 3,4 cm, 3,3 kg.

Značilnosti: Intel Core i5 - 430 M, 2,26 GHz, 4 GB RAM, 640 GB disk, 802.11 b/g/n.

Zaslon: 17,3-palčni, 1600 × 900.

Operacijski sistem: Windows 7 Home Premium.

Cena: 949 EUR.

Prodaja: www.avtera.si

Zgradba in oprema: 6.

Velikost in teža: 6.

Za: Procesorska in grafična zmogljivost, cena.

Proti: Mere, trajanje akumulatorja.

Naroči se na redna tedenska ali mesečna obvestila o novih prispevkih na naši spletni strani!

Komentirajo lahko le prijavljeni uporabniki

 
  • Polja označena z * je potrebno obvezno izpolniti
  • Pošlji