Objavljeno: 24.11.2015 | Avtor: Jure Forstnerič | Monitor December 2015

27-palčni LG

Pred kratkim smo preizkusili LGjev monitor z oznako 34UM67, zdaj smo dobili na preizkus še manjšega sorodnika, model 27MU67. Ta po razmeroma ugodni ceni ponuja ločljivost 4K.

V LGju se kar spoznajo na izdelavo kakovostnih zaslonov vseh velikosti in oblik. Novi 27MU67 je namenjen zahtevnejšim uporabnikom, tako igričarjem kot oblikovalcem, pa še kdo bi se našel. Na  sedemindvajset palcih kaže sliko ločljivosti 3840 × 2160, razmerje stranic je torej 16 : 9. To je po našem mnenju koristneje kot pri modelu 34MU67, ki je imel razmerje kar 21 : 9, ki je zlasti pri igrah kar problem.

Ohišje je zelo kakovostno, ni opaziti tresljajev ali česa podobnega. Monitor lahko poljubno nastavljamo, lahko ga tudi zavrtimo okoli svoje osi, ga torej postavimo v pokončno lego. Za prikaz slike sta na voljo dva vmesnika HDMI, en klasični DisplayPort in en Mini DisplayPort. Nekoliko so nas zmotile le tipke, občutljive za dotik – so presenetljivo občutljive, nekajkrat smo se jih dotaknili povsem po pomoti.

V rabi je odlična matrika IPS z osvetlitvijo LED. Na preizkusu odstopanja barv se je monitor odlično odrezal. Resda se najdejo tudi boljši (tudi 34MU67 je bil za odtenek boljši), a gre vendarle za odlično izbiro za nekoga, ki išče dobro kakovost po ceni, nižji od tisoč in več evrov. Zelo dober je tudi vidni kot.

Barvno odstopanje

Barvno odstopanje

Za igričarje so vgradili tehnologijo FreeSync, o kateri smo pisali že pri 34UM67 (avgusta). Razvili so jo v AMDju in monitor se z njo pri frekvenci osveževanja sproti prilagaja grafični kartici. Tako naj bi se znebili trganja pri prikazovanju grafike v igrah. Ta je sicer zanimiva, a ima tudi nekaj omejitev. Seveda potrebujemo podprto AMDjevo kartico, obenem pa deluje v tem primeru le med frekvencami od 40 do 60 Hz.

Bolj koristne so funkcije, ki omogočajo prikaz več slik hkrati. Programska oprema monitorja zna upravljati z okni, tako da jih hitro razporedimo na vnaprej pripravljena mesta (denimo dve okni drugo ob drugem ali štiri okna, razporejena po zaslonu, itd.). Še bolj zanimiva pa je možnost, imenovana Dual Link Up, ki omogoča, da na monitor priklopimo dva različna računalnika in gledamo njuni namizji drugo ob drugem.

LGjev 27MU67 je odličen monitor, ki za solidno ceno ponuja dobro kakovost slike, veliko funkcionalnosti in visoko ločljivost. 

LG 27MU67

Velikost: 27 palcev.

Ločljivost:

3840 × 2160.

Povprečno odstopanje barv: 1,52.

Izdeluje:

www.lg.com.

Prodaja: Bolje založene trgovine.

Cena ob izidu: 569 EUR

Za    Velikost in cena, ločljivost, tehnologija FreeSync ...

Proti    ... ki pa je kljub vsemu omejena.

5250492

Naroči se na redna tedenska ali mesečna obvestila o novih prispevkih na naši spletni strani!

Komentirajo lahko le prijavljeni uporabniki

 
  • Polja označena z * je potrebno obvezno izpolniti
  • Pošlji