Objavljeno: 12.12.2006

XNA Game Studio Express

Microsoft je predstavil paket brezplačnih razvojnih orodij XNA Game Studio Express 1.0, ki bodo tudi manj izkušenim uporabnikom igralne konzole Xbox 360 omogočila izdelavo lastnih videoiger.

XNA Game Studio Express 1.0 je programsko ogrodje za razvoj iger v jeziku C#, vsebinski cevovod za vključevanje obogatenih vsebin 3D, vsebuje pa tudi knjižnice vsebin v dveh ali treh razsežnostih, ki jih je moč uporabiti v igrah.

Igre, ki nastanejo v XNA, je poleg igralne konzole moč igrati tudi na osebnih računalnikih z operacijskim sistemom Windows, razvijalci pa lahko svoje igre preko namenskega omrežja v zameno za naročnino ponudijo tudi drugim.

Z novim orodjem želi Microsoft ustvariti nekakšen YouTube za igre, prihodnje leto pa naj bi izdal tudi profesionalni XNA Game Studio, ki ga bodo lahko neodvisni razvijalci uporabljali za razvoj komercialnih iger.

Iger ni moč zapeči na optične nosilce ali shraniti na pomnilniški kartice, tako da morajo razvijalci uporabiti naročniško storitev XNA Creators Club, s pomočjo katere lahko igre igrajo, sodelujejo pri razvoju in razhroščevanju in jih ponujajo v skupno rabo.

V ZDA štirimesečna naročnina velja 49 dolarjev, celoletna pa 99.

http://msdn.microsoft.com/directx/XNA/

Naroči se na redna tedenska ali mesečna obvestila o novih prispevkih na naši spletni strani!

Komentirajo lahko le prijavljeni uporabniki

 
  • Polja označena z * je potrebno obvezno izpolniti
  • Pošlji