Objavljeno: 12.6.2020 10:00 | Teme: 5G

V kabinetu predsednika vlade so razumevajoči do težav teoretikov zarot

Kot pišejo kolegi v današnji Mladini, so se v kabinetu predsednika vlade odzvali na dopis, ki ga je poslala organizacija Civilna Iniciativa Modro Nebo (CIMN) in v katerem so izrazili zaskrbljenost zaradi domnevnega »geoinženiringa« nad Slovenijo.

Kot pišejo v Mladini, je Civilna Iniciativa Modro Nebo (CIMN) »slovensko združenje tistih, ki so prepričani v najrazličnejše teorije zarot. Številni podporniki društva verjamejo, da svetovna elita s pomočjo letal po ljudeh praši strupe in z laserskim orožjem neti požare, da nam želijo korporacije z omrežjem 5G uničiti možgane ipd. V društvu nasprotujejo obveznemu cepljenju, ne verjamejo v globalno segrevanje planeta, poleg tega pa menijo, da je zemlja ploščata ter da so bili vsi sprehodi po vesolju posneti v Hollywoodu.« Organizacija ima na Facebooku 10 tisoč sledilcev.

Predstavnike CIMN je sprejel Andrej Hoivik (po izobrazbi kemik), na sestanku pa je morala biti tudi predstavnica agencije za okolje (ARSO) dr. Tanja Uršič. Nekako v smeri bivšega ministra Medveda, ki je januarja organiziral soočenje znanstvenikov in teoretikov zarote in izjavil »Saj ne vemo, kdo ima prav«.

Kot pišejo v Mladini, je Civilna Iniciativa Modro Nebo na svoji Facebook strani vladi predstavila predstavitev o vremenskem vojskovanju, pa tudi »biološkem, kemičnem in frekvenčnem vojskovanju«. V društvu so izrazili ogorčenje, ker naj bi se sevanje mobilnih stolpov med koronakrizo v večini krajev povečalo vsaj za trikrat, »vsi pa smo že mikrovalovno bolni«, so še zapisali.

Vsak komentar je odveč.

Naroči se na redna tedenska ali mesečna obvestila o novih prispevkih na naši spletni strani!

Komentarji

boyyce | 12.6.2020 | 14:20

jaz osebno vrjamem v te teorije zarote. delovanje se že kaže od 5Gv tem da so nekateri ljudje kronično utrujeni po ves dan, Ta kronična utrijenost se počasi javlja že od dneva ko so poslali satelite starlink v vesolje.. Za sevanje je značilno da bolijo mišice + utrujenost kljub temu da se dovolj počiva ali spi. čas bo pokazal go bo skoraj vsak tako oslabel brez pravega vzroka. Tisti ki imate te težave vam priporočam da si postavte majhne štiristranske piramideki jih lahko naredite sami. 30 metrov okoli sebe ščitijo pred kakrnemukoli sevanju. V pasu 3 metrov v ob piramidi pa vas ta polni z energijo. Moj sosed ima močne wifi oddajnike in smo se doma počutili po ves dan zelo izčrpani odrasli in otroci, ko smo v bivalne prostore dali nekaj piramid je vsa ta mora v tednu dni izzvenela... Tud mleka ne pijte , ta suši, slabost zna biti celodnevna, naredi zastoj tekočine v želodcu, ponoči vam ga lahko požene iz želodca v pljuča med spanjem.

s56rsv | 12.6.2020 | 15:13

Ker so dokazljivi le teoremi, vse kar ima veze z realnostjo pa nikoli po definiciji ni in ne bo, ker ne more biti, smo ljudje, ki smo misleča bitja osmislili realnost stvarnosti z opisi, ki se skladajo s teorijami, ki so nastajale vse odkar je empirična zananost vzplamtela v prvih evropskih univerzah, njeni povoji pa segajo v Perzijo, na Kitajsko, med stare Egipčane itd.. (dober vir zgornje trditve so informacije iz knjige "Matematika v nastajanu" avtorja Lancelot Hogbena) Po napisanem lahko sklepamo, da ne morem oporekati desettisočim članov CIMN, ko pravijo, da je Zemlja ploščata. Oni pa meni ne, da nimajo možganov..(ta stavek niti malo nima namena žaliti člane CIMN, je le preprosta prispodoba, kam vodijo misli, če se spustimo na čisti filozofsko-matematični nivo). Več nima smisla napisati,. Še glede utrujenosti. Sam imam doma (kjer imam tudi pisarno) po trenutno dostopnih podatkih iz routerja 32 WiFi naprav, 4 WiFi routerje,...itd...Wifi povezave uporabljam od leta 2000, ko so izšle prve naprave, kompatibilne s standardom 802.11b Vsi v družini,ki imamo večerne treninge, smo po treningih tako zaspani, da nas po obroku takoj pobere. Če treningov, nimamo smo polni energije. Nihče ni bil že leta bolan. Bistvo zdravega življenja je vseživljenjsko ukvarjanje s športom in ne kovanje nesmislov in zarot.

s56rsv | 12.6.2020 | 15:55

Ker marsikdo ve, da izhajam iz radioamaterskih voda (po nicku), povem še to, da sem zgornji prispevek napisal kot član Zveze radioamaterjev Slovenije. To je kot član organizacije, ki si poleg klasičnih vzgojno-izobraževalnih ustanov (šol, univerz in inštitutov) ki širijo znanost, dodatno prizadeva pri širjenju tehnične znanosti med mladino in vsemi entuziasti, ki jim tehnika in elektronika ni tuja. Naraščajoči trend širjenja nesmislov in absurdnih lažnih informacij, ter še posebej krepitev števila ljudi, še posebno med mlado populacijo, ki nasedajo idejam, ki jih organizacije podobnega kova, kakor Civilna Iniciativa Modro Nebo (CIMN) širijo, me zelo skrbi . Še bolj pa me skrbi dejstvo, da država nima enotnega odklonilnega stališča do takih organizacij.

z.novak49 | 12.6.2020 | 18:35

Pomisleki za zapraševanja z letali niti ni toliko neresno, so bili date nekakšne izjave z video posnetki (verjetnost resničnosti-izmišljenosti 50-50), vendar ko pridemo do trditve za in okoli omrežja 5G, sem mišljenja da je to navadna bedarija, ki jo nihče nebi moral jemati za resno, vsaj dokler dokončno ne povedo merodajni strokovnjaki svoje,

z.novak49 | 13.6.2020 | 17:53

Pomislek za zapraševanje mi se pojavil kot sem napisal od izjav pilota, videa ki je bil priložen njegovi izjavi. Sedaj bi pa še dodal da je zelo simptomatična istočasna pojava cvid-19 virusa v celem svetu.

Komentirajo lahko le prijavljeni uporabniki

 
  • Polja označena z * je potrebno obvezno izpolniti
  • Pošlji