Objavljeno: 3.3.2023 15:10 | Teme: Sony, televizor

Sony predstavil linijo televizorjev za 2023

Vsi novi televizorji Sony temeljijo na procesorju za obdelavo slike, imenovanem »Cognitive Processor XR«. Letos je nova funkcija XR Clear Image, ki naj bi samodejno prilagodila nastavitve glede na vhodni signal - video, ki je višje kakovosti, bo manj obdelan kot video slabše kakovosti. Televizorji naj bi med drugim prepoznali tudi video, ki je bil pred tem predelan (recimo »upscaling«, umetno dvigovanje ločljivosti) in ustrezno prikrojil svoje prilagoditve.

Televizorji so v splošnem primerljivi z lanskimi modeli, le da so vsi dobili nekaj dvigov v zmogljivostih – največkrat imajo povečano število lokalnih zatemnitvenih con, boljši so zvočniki, višje strojne zmogljivosti vgrajenih procesorjev, večkrat tudi največje svetlosti zaslonov in podobno. Podobno kot pri telefonih (ali prenosnikih) gre torej za letno osvežitev linije, ki prinaša ravno dovolj novosti, da se bo večini uporabnikov smiselno odločiti za novejši model.

V višjih cenovnih razredih vse temelji na televizorjih OLED. Sony pri najzmogljivejšem modelu (QD-OLED A95L) uporablja Samsungov zaslon QD-OLED, ki letos prinaša občutno boljšo svetlost (obljubljajo do 200 odstotkov višjo svetlost v primerjavi z lanskim modelom A95K). Na voljo je tudi večji televizor z zaslonom OLED podjetja LG, saj ima Samsung zaenkrat še omejene velikosti svojih zaslonov. Pri Sonyu še naprej delajo tudi na televizorjih Mini LED, kjer bo letošnji X95L zamenjal lanski model X95K.

Več o novi liniji je na voljo v uradnem sporočilu za javnost.

Naroči se na redna tedenska ali mesečna obvestila o novih prispevkih na naši spletni strani!

Komentirajo lahko le prijavljeni uporabniki

 
  • Polja označena z * je potrebno obvezno izpolniti
  • Pošlji