Objavljeno: 10.11.2021 12:50 | Teme: google

Sodišče EU potrdilo 2,4-milijardno kazen Googlu

Drugostopenjsko Sodišče EU je danes potrdilo 2,4 milijarde evrov visoko kazen, ki jo je leta 2017 ameriškemu tehnološkemu velikanu Google zaradi zlorabe prevladujočega položaja na trgu naložila Evropska komisija. Google ima še eno možnost za pritožbo.

Sodišče v Luksemburgu je Googlovo pritožbo na sklep Evropske komisije, da je podjetje »zlorabilo dominantni položaj na trgu« po štirih letih zavrnilo.

V Bruslju so leta 2017 ob izreku kazni poudarili, da je tehnološki velikan položaj zlorabil tako, da je dajal nezakonito prednost drugemu Googlovemu izdelku, storitvi primerjave cen.

»Pri Googlovi strategiji za storitev primerjave cen ni šlo zgolj za pridobivanje strank s ponujanjem boljšega proizvoda od tistih, ki jih ponuja konkurenca. Namesto tega je Google zlorabil svoj prevladujoči položaj na trgu kot iskalnik, tako da je svojo storitev primerjave cen v rezultatih iskanja uvrščal višje, rezultate konkurentov pa nižje,« je tedaj dejala evropska komisarka za konkurenčnost Margrethe Vestager.

STA

Naroči se na redna tedenska ali mesečna obvestila o novih prispevkih na naši spletni strani!

Komentirajo lahko le prijavljeni uporabniki

 
  • Polja označena z * je potrebno obvezno izpolniti
  • Pošlji