Objavljeno: 10.5.2023 07:00 | Teme: umetna inteligenca, strojno učenje, skupinsko sodelovanje

Slack GPT, skupinsko sodelovanje s pametnim pomočnikom

Tako kot številni neposredni tekmeci, se je tudi priljubljena platforma za skupinsko sodelovanje in poslovno kramljanje Slack podala na področje rabe generativne umetne inteligence. Slack GPT je tridelna vizija družbe Salesforce, ki ima v lasti priljubljeno platformo Slack. Z njo naj bi predvsem poenostavili specifična opravila, kot sta slednje pogovorom in avtomatizacija postopkov.

Slack GPT je skupek novih funkcionalnosti s podporo za umetno inteligenco v samem odjemalcu (app), prenovljene platforme za izdelavo aplikacij s temeljem na umetni inteligenci in novega modela Einstein GPT, ki jo je razvil Salesforce, omogoča pa generirianje besedil na podlagi podatkov v bazi znanja (CRM), kot pogovorih hranjenih v kanalih Slacka. Eden od glavnih ciljev avtorjev je bil hitra izdelava povzetkov neprebranih sporočil, kar naj bi uporabnikom prihranilo precej časa.

Enako pomemben je novo orodje za samodejno ustvarjanje delovnih tokov, kar vključuje tudi samodejno pripravljanje besedil in obvestil. Pri ustvarjanju teh pravil bodo lahko uporabniki povprašali za pomoč Einstein GPT, lahko pa se bodo odločili tudi za rabo zunanjih generativnih orodij, kot je na primer Chat GPT. Salesforce pri tem zagotavlja, da podatki za pripravo ustreznih modelov LLM (Large Language Model) ne bodo zapustili varovanega okolja Slack in s tem jamčijo zasebnost uporabljenih podatkov.

Einstein GPT bo uporabljen tudi za poenostavitev podpore in pomoči uporabnikom. S pomočjo umetne inteligence naj bi omogočili hiter dostop do specifičnih rešitev ter pomoč pri iskanju rešitev z vzročno-posledično analizo težav.

Naroči se na redna tedenska ali mesečna obvestila o novih prispevkih na naši spletni strani!

Komentirajo lahko le prijavljeni uporabniki

 
  • Polja označena z * je potrebno obvezno izpolniti
  • Pošlji