Objavljeno: 21.12.2010

Še zadnji Monitor letos

Zadnja letošnja številka revije Monitor je pravzaprav prva številka leta 2011, v prodaji pa je že v teh dneh. Tokrat smo z mislimi na vse, ki še kupujete božična darila, pripravili pregled cenejših digitalnih fotoaparatov. Pravzaprav smo tudi sami presenečeni, kako poceni se že dobi povsem dober fotoaparat – dobitnik nagrade Zlati Monitor tokrat stane le 70 evrov. Fotoaparate smo primerjali tudi s fotoaparati, ki jih premorejo pametni telefoni.

Pri strojnih vodah smo se v tej številki spustili v navijanje računalnika – za vse, ki bi radi iz njega iztisnili čim več. Seveda imamo kar veliko preizkusov strojne opreme – recimo novi D-Linkov Boxee Box, večpredstavni predvajalnik za v dnevne sobe, ali pa HTCjev telefon Desire Z, ki že tako zmogljivem telefonu prinaša še polno mehansko tipkovnico. V tokratni številki uvajamo tudi novo, redno rubriko, v kateri bomo vsak mesec na kratko predstavili nove programe na napravah Android ter iPhone, vsakič po 16 novih programov za vsakega.

Pišemo tudi o novi tablični napravi, ki tokrat uporablja Windows 7, med rednimi preizkusi pa je 6 novih prenosnikov; pri tiskalnikih so spet na vrsti laserski modeli. Poleg preizkusa cenejših digitalnih fotoaparatov se je med nenehnimi preizkusi znašlo kar nekaj zmogljivih modelov – poleg dveh vstopnih modelov DSLR še dva izredno dobra kompaktna modela, Panasonicov LX-5 ter Nikonov P7000.

Med manj strokovnimi temami vsekakor omenimo dogajanje okoli spletne strani Wikileaks – v tokratnem Monitorju smo nekoliko osvetlili ozadje spletnih napadov. Za praznike smo pripravili še članek o različnih, včasih bolj, drugič manj, uporabnih USB igračah. Kot vedno pa je revija polna različnih nasvetov, pisma bralcev, mnenj in kolumn... Naslednjič se beremo v novem letu. Srečno, torej!

http://www.monitor.si/revija.php?id=134

Naroči se na redna tedenska ali mesečna obvestila o novih prispevkih na naši spletni strani!

Komentirajo lahko le prijavljeni uporabniki

 
  • Polja označena z * je potrebno obvezno izpolniti
  • Pošlji