Objavljeno: 29.5.2014 01:00

Samsung Simband – platforma za zdravje

Samsung je na posebnem dogodku spregovoril o svojo viziji i načrtih na področju naprav, ki jih lahko nadenemo in bodo skrbele za naše boljše zdravje ter počutje. Srce nove strategije je nova modularna tehnološka platforma z imenom Simband, ki vključuje napredna tipala, strojno opremo, programsko opremo in storitve, ki jih bo Samsung ponudil kot odprte rešitve dosegljive za neodvisne razvijalce opreme in rešitev.

Samsung je na dogodku prikazal niz naprednih tipal, med katerimi so denimo optično tipalo, ki zna zaznati razlike v absorpciji svetlobe skozi kožo in s tem natančno izmeriti srčni utrip. V pripravi je pravcati mali nabor akustičnih, optičnih in električnih tipal, ki bodo znala razpoznati vse od vsebovanost elementov v zraku, krvnega pritiska, do vsebovanosti količine sladkorja v krvi.

Samsung bo ta tipala v svoje izdelke vgrajeval postopoma, prvi primer pa je pred nekaj meseci prikazana pametna ura Gear Fit, ki bo menda kmalu dobila naslednika. Tipala bodo vgrajevali tudi v zapestnice, očala, slušalke, mobilne telefone in druge izdelke, ki jih za zdaj še ne poznamo.

Pomemben del zgodbe so spletne storitve. Za zbiranje in interpretacijo podatkov bo skrbela programska platforma SAMI (Samsung Architecture for Multimodal Interactions), pretežno kot storitev v oblaku, ki jo bodo lahko dopolnjevali ali se nanjo povezovali neodvisni ponudniki storitev.

Trenutno potekajo intenzivna testiranja prvih tovrstnih izdelkov in sicer na Univerzi v Kaliforniji v San Franciscu in belgijskem raziskovalnem centru IMEC. Da bi spodbudil nastanek nove generacije rešitev je Samsung obenem ustanovil poseben razvojni sklad Samsung Digital Health Challenge, v okviru katerega imajo za razvijalce rezerviranih 50 milijonov dolarjev.

6ntwDcy_520

Naroči se na redna tedenska ali mesečna obvestila o novih prispevkih na naši spletni strani!

Komentirajo lahko le prijavljeni uporabniki

 
  • Polja označena z * je potrebno obvezno izpolniti
  • Pošlji