Objavljeno: 24.5.2021 12:08 | Teme: google, android

Prihajata Google Pixel 6 in Pixel 6 Pro

V spletu se pojavlja vse več govoric o prihajajočih Googlovih telefonih Pixel 6 in Pixel 6 Pro, pa tudi o cenejšemu Pixel 5a.

Po zadnjih informacijah naj bi bili telefoni naprodaj letošnjega oktobra, kar je v skladu z dosedanjimi izidi. Modela Pixel 6 naj bi uporabljala Googlove lastne procesorje, o katerih smo že pisali, bojda naj bi bila hitrost primerljiva z Qualcommovimi procesorji Snapdragon 888. Prednost Googlovih procesorjev naj bi bila na področju umetne inteligence, kaj to pomeni, pa bomo še videli. Oba telefona (torej navaden model ter model Pro) bosta imela zaslona OLED z osveževanjem 120 Hz, model Pro naj bi bil večji in ponujal večjo ločljivost. Večji model bo imel tudi večji akumulator, 5.000 mAh, navaden model pa 4.500 mAh.

Model Pixel 5a je le malenkost posodobljen Pixel 4a 5G.

Google naj bi več pozornosti posvetil fotografskemu sklopu, tu so njihovi modeli tradicionalno nekoliko zaostajali za konkurenco. Sumimo, da bo sklop za umetno inteligenco procesorja skrbel ravno za boljšo obdelavo fotografij. Bojda pa naj bi s temi telefoni nekoliko resneje nastopili na trgu, vsaj po govoricah sodeč naj bi pripravljali resnejšo oglaševalsko kampanjo – za katero pa dvomimo, da se bo pojavila tudi pri nas.

Naroči se na redna tedenska ali mesečna obvestila o novih prispevkih na naši spletni strani!

Komentirajo lahko le prijavljeni uporabniki

 
  • Polja označena z * je potrebno obvezno izpolniti
  • Pošlji