Oglasno sporočilo
Objavljeno: 1.4.2021 06:41

Platforma 3DEXPERIENCE® – svež pristop v poslu in inovacijah

Platforma v oblaku 3DEXPERIENCE® povezuje različne poslovne vidike z namenom boljšega sodelovanja, učinkovitejše izvedbe in hitrejših inovacij. Na njej lahko vsi člani organizacije sodelujejo v virtualnem (3D-) okolju, da bi najhitreje razvili in izdelali najboljši mogoči fizični produkt. Vse osnovne zahteve, vmesne spremembe in odločitve so shranjene, sledljive ter dostopne kadarkoli in kjerkoli.

Korporacija Dassault Systèmes je med vodilnimi v zagotavljanju programskih rešitev za trajnostne inovacije v vseh industrijah. Ponuja znane rešitve: SOLIDWORKS, CATIA, SIMULIA, ENOVIA, DELMIA …, zdaj pa je te in številne nove povezala v eno samo, brezšivno, poslovno in inovacijsko okolje, t. i. 3DEXPERIENCE® platformo. Misija korporacije je digitalna kontinuiteta vseh poslovnih procesov skozi celoten življenjski cikel izdelkov.

Uporabniki programskih rešitev imajo vsak svojo specifično osnovo, potrebe in cilje. V članku navajamo predloge izboljšanja poslovnih procesov z vidika sodelovanja, razvoja in proizvodnje ter konkretne programske rešitve za njihovo podporo.

Za obstoječe uporabnike CAD programskih rešitev (SOLIDWORKS, CATIA …), ki potrebujejo skupno hrambo podatkov in boljše sodelovanje.

Razvojni podatki naj bodo urejeni, pregledno verzionirani, kadarkoli dostopni in hkrati varno hranjeni. Če podjetje ne želi investirati v lastne strežnike, je prava rešitev upravljanje podatkov v oblaku. Tako so podatki dostopni s katerekoli naprave, ki ima dostop do spleta. Obstoječi uporabniki različnih CAD-rešitev se lahko prek najetega konektorja (kot npr. Collaborative Designer for SOLIDWORKS) povežejo z oblačno platformo 3DEXPERIENCE® in v njej hranijo vse podatke. Za boljšo komunikacijo je na voljo Collaborative Business Innovator, za nadzor delovnega toka in revizije dokumentacije Collaborative Industry Innovator, za terminsko načrtovanje projektov Project Planner..…

Za tiste, ki želijo prihraniti pri stroških fizičnih prototipov, pospešiti razvoj in izboljšati izdelke ob uporabi virtualnega testiranja.

Visoki stroški fizičnih prototipov se lahko znižajo in razvojni časi skrajšajo z uporabo t. i. inženirskih analiz ali simulacij. Med uporabniki so razširjene predvsem desktop simulacije, zdaj pa so na voljo rešitve, ki delujejo kot aplikacije v internetnem brskalniku, zato jih uporabniku ni treba posebej nameščati. Najem Structural Mechanics Engineer omogoča hitrejši izračun simulacijskih rezultatov, ker uporablja tudi oddaljene računalniške kapacite te. Možnosti trdnostnih simulacij so razširjene za natančnejše rezultate, ki še bolje predstavljajo resnične obremenitvene scenarije. Možnost neposredne povezave s CAD sistemom na enotni platformi zagotavlja asociativnost rezultatov virtualnega testiranja z različicami oblike izdelka. Na voljo so tudi osnovne rešitve, kot sta Structural Designer, Structural Engineer in Structural Performance Engineer.

Za nove uporabnike CAD programskih rešitev, ki so odprti tudi za aplikacije v brskalniku in spletno hrambo ter izmenjavo informacij.

Nakup trajne CAD licence, delovne postaje in strežnika za hrambo podatkov je lahko prevelika začetna investicija za mlada podjetja, ki se prvič podajajo v razvoj izdelkov. Za te uporabnike so na voljo t. i. 3DEXPERIENCE® SOLIDWORKS paketi. Ti poleg SOLIDWORKS CAD, ki ga v tem primeru lokalno namesti in posodablja platforma, omogočajo uporabo novih 3D-aplikacij v brskalniku. To sta 3D Sculptor za načrtovanje organskih oblik in 3D Creator, univerzalni parametrični modelirnik z možnostjo topološke optimizacije. Med uporabniki sta omogočena komunikacija in sodelovanje, poleg tega pa še oblačna hramba in verzioniranje podatkov. Zagonska podjetja lahko kandidirajo za brezplačno rabo paketov 3DEXPERIENCE® SOLIDWORKS, v kratkem pa bo na voljo tudi posebno ugoden najem za hobiste.

Uporabniki lahko najamejo tudi inovacijske rešitve, ki delujejo izključno v internetnem brskalniku, s čimer niso več vezani na določen tip naprave ali njen operacijski sistem. Nove rešitve, kot so 3D Creator, 3D Sculptor, 3D Sheet Metal Creator, 3D Structure Creator, 3D Mold Creator in 3D Render, omogočajo uporabnikom, da kjerkoli, kadarkoli in na katerikoli napravi načrtujejo in izdelujejo dokumentacijo, jo pregledujejo in učinkovito sodelujejo pri razvoju izdelkov.

Za večja podjetja, ki želijo učinkovitejšo rabo CNC strojev ter boljše načrtovanje in nadzor proizvodnje.

Programiranje CNC strojev dobiva z zaostrovanjem globalne konkurenčne tekme še večji zagon. Poleg individualne obravnave vsakega stroja se veča potreba po celostnem nadzoru in optimizaciji vseh proizvodnih resursov, tako strojnih kot človeških. Dve rešitvi, ki delujeta v brskalniku, sta NC Shop Floor Programmer za CNC-programiranje ter Lean Team Player za optimizacijo in vodenje proizvodnih procesov. Ker so tudi te rešitve del oblačne platforme 3DEXPERIENCE®, so vsi shranjeni podatki dostopni vsem zainteresiranim v procesu.

Za več informacij se obrnite na Solid World d.o.o. oz. obiščite www.solidworld.si

Naroči se na redna tedenska ali mesečna obvestila o novih prispevkih na naši spletni strani!

Komentirajo lahko le prijavljeni uporabniki

Monitor na Facebooku

Monitor TV na YouTube

WgtTlaQnT-o

  • Polja označena z * je potrebno obvezno izpolniti
  • Pošlji