Objavljeno: 24.9.2015 01:00

Pebble Time Round

Mlado podjetje Pebble, sicer eden najuspešnejših startupov v inkubatorju Kickstarter, je v presenetljivo kratkem času predstavilo že tretji model pametnih ur. Pebble Time Round je obenem prva ura tega proizvajalca, ki ima okrogel zaslon, tako kot doslej pa so uporabili tehnologijo elektronske črnila E-Ink, ki zagotavlja manjšo porabo energije

Nova ura se pridružuje modnim uram, kot so Samsung Gear S2 in Moto 360, namenili pa so jo zlasti tistim, ki si želijo lične, informacijsko bogate, a obenem manjše ure. Avtorji ne skrivajo, da z uro ciljajo še posebej na ženski del kupcev. Ura je debela le 7,5 mm, kar je denimo za tretjino manj od Appleove ure Watch, od katere je s težo 29 gramov tudi bistveno lažja.

Tako kot predhodniki, se tudi Pebble Time Round na internetne storitve povezuje prek telefonov Android in Apple iPhone. Ohranili so tudi vgrajen mikrofon za zvočne zapiske, prav tako pa lahko na njej spremljamo sporočila SMS in elektronsko pošto.

Manjše dimenzije so po drugi stani kljub tehnologiji E-Ink zmanjšale trajanje delovanja. Medtem, ko večji, pravokotni modeli Pebble Time z enim polnjenjem deluje cel teden, okrogli model nudi le okoli dva dni neprekinjenega delovanja. Manjši akumulator pa ima to prednost, da ga je možno za dnevno rabo napolniti v zgolj 15 minutah.

Pebble Time Round se da že naročiti, osnovni model pa stane 250 dolarjev s paskom širine 14 mm. Kasneje pride na vrsto še rahlo dražji model s paskom širine 20 mm. Ura je sicer na voljo v črni, srebrni in zlati barvi.

6pdaohCvPSg

Naroči se na redna tedenska ali mesečna obvestila o novih prispevkih na naši spletni strani!

Komentirajo lahko le prijavljeni uporabniki

 
  • Polja označena z * je potrebno obvezno izpolniti
  • Pošlji