Objavljeno: 12.1.1999

OS/2 Warp Server for E-Business

IBM pripravlja novo različico omrežnega operacijskega sistema OS/2 Warp Server E-Business, ki bo mamljiva predvsem kot strežnik za podatkovne in spletne programe. Že ime pove, da bo novi OS/2 močno podpiral internetne tehnologije, ki so temelj za elektronsko izmenjavo podatkov in trgovanje.

Osnova novega strežnika bo jedro OS/2 Warp Server 4, s številnimi popravki in nekaterimi povsem novimi lastnostmi ter bogatim naborom priloženih programov. V paketu bodo odjemalec NFS za povezavo z računalniki Unix, spletni strežnik Lotus Domino/Go in programski strežnik WebSphere. Novi strežnik OS/2 bo vseboval tudi popolno podporo za javo ter nekatere dele sistemskega nadzora, ki so na novo napisani v javi. Eden takih je modul Logical Volume Manager (LVM), ki omogoča dinamično povečavo particij brez ponovnega zagona računalnika, pa tudi raztegnitev particij čez več fizičnih diskov.

Ena najpomembnejših novosti je dnevniški datotečni sistem JFS (journaling file system), ki zagotavlja zapisovanje podatkov na disk prek transakcijske datoteke. Če med zapisovanjem na disk pride do izpada elektrike ali napake v delovanju, po ponovnem zagonu sistem sam ponovi transakcijo in s tem zagotovi celovitost podatkov. Novost na programe ne vpliva, zato jih ni treba spreminjati. Delovanje tudi zelo malo zavira hitrost zapisovanja podatkov.

http://www.ibm.com

Naroči se na redna tedenska ali mesečna obvestila o novih prispevkih na naši spletni strani!

Komentirajo lahko le prijavljeni uporabniki

 
  • Polja označena z * je potrebno obvezno izpolniti
  • Pošlji