Oglasno sporočilo
Objavljeno: 7.9.2020 06:42

Oracle ERP Cloud – poslovne rešitve v oblaku

Celovite programske rešitve (ERP)

Celovite programske rešitve - ERP, ki jih uporablja večina slovenskih podjetij so še vedno lokalni oz. on-premises sistemi, ki so precej zahtevni in dragi za vzdrževanje. Običajno potrebujejo pogosto posodabljanje, vendar stroški nadgradnje takih sistemov presegajo donosnost naložbe (ROI). Ker od začetka nadgradnje do uvajanja v produkcijo navadno preteče veliko časa, so posodobljeni sistemi pogosto nekoliko zastareli že ob začetku uporabe in v kratkem zahtevajo ponovno nadgradnjo. Prav tako je težko spremeniti smer razvoja in vključiti morebitne dodatne zahteve, ki se medtem pojavijo.

Najboljši čas za nadgradnjo ERP sistema

Prenovo ERP sistema je dobro načrtovati, ko vaš trenutni sistem ne zagotavlja več optimalne podpore poslovnim procesom. To se največkrat izrazi z nezmožnostjo odzivanja na povečanje obsega poslovanja – povečanje števila kupcev ali dobaviteljev, nakupih ali združitvah z drugimi podjetji ali pa preprosto ker so zahteve po velikih spremembah pogoste. Kakovosten sodoben ERP sistem lahko vpliva na izboljšanje vašega konkurenčnega položaja, saj znižuje administrativne stroške tudi za 80%. Prav tako se zaradi agilnega modela hitro prilagodi na spremembe v poslovanju, regulativnih zahtevah in poročanju.

Zakaj je Oracle ERP Cloud prava izbira

Oracle ERP Cloud je analitska družba Gartner na osnovi magičnega kvadranta poslovne inteligence že drugo zaporedno leto prepoznala kot najboljšega ponudnika ERP rešitev, saj ponuja vrhunske zmogljivosti na področju poslovne programske opreme v celoviti, varni in povezani zbirki v oblaku. Vdelani poslovni procesi sledijo sodobnim dobrim praksam in omogočajo standardizacijo sistema, ki se z minimalnimi modifikacijami prilagodi poslovnem modelu podjetja. Vgrajene družbene (social), mobilne in analitične zmožnosti, ter umetna inteligenca (AI) in strojno učenje (machine learning) pa pripomorejo, da uporabnikom in svojim strankam ponudite sodobno izkušnjo ter celovito obravnavo.

Sistem med drugim ponuja standardizirane, vnaprej predvidene nadgradnje in transparenten cenovni model, ki ne dopušča prikritih stroškov. Zagotovljena je visoka stopnja varnosti podatkov, zaradi enostavne uporabe sistema pa ni več potrebe po dolgotrajnem izobraževanju zaposlenih. Podpira uporabo mobilnih platform, ki omogočajo delo in dostop do podatkov kjerkoli in kadarkoli.

1. Finance in računovodstvo (Financials Cloud) - racionalizacija poslovnih procesov v organizaciji, ki vsebuje poslovne rešitve na področju financ in računovodstva. Omogoča pripravo ažurnih poročil in analiz ter omogoča visoko zaščito in vidnost podatkov glede na uporabnika ali delovno mesto v organizaciji.

2. Operativna in strateška nabava (Procurement Cloud) - omogoča učinkovito vodenje operativnih in strateških postopkov nabave, enostavno pripravo in vrednotenje ponudbe v timskem okolju ter popolnoma avtomatizira pogajalski proces z dobavitelji prek spletnih komunikacij in interaktivnih portalov dobaviteljev. Omogoča izgradnjo prilagojenih modelov ocenjevanja dobaviteljev (Supplier Qualification), ter nadzor nad skladnostjo pogodbenih obveznosti (Contract Management).

3. Upravljanje oskrbovalne verige (Supply Chain Management Cloud) - izgradnja in upravljanje lastne inteligentne oskrbovalne verige. Omogoča pregled nad stanjem zalog in naročenim blagom v realnem času.

4. Upravljanje s projekti (Project Portfolio Management Cloud) - napreden uporabniški vmesnik omogoča enostavno upravljanje projekta in pregled nad nalogami, resursi in mejniki, zahtevami za spremembo ter vgrajeno sodobno analitiko.

5. Upravljanje s tveganji (Risk Management Cloud) - omogoča enostavno izgradnjo opazovalnih modelov, spremljanje nenavadnih transakcij in nepravilnosti v poslovnem procesu, ter preprečevanje zlorab. Zagotavlja skladnost poslovanja.

ERP sistemi v oblaku so prihodnost celovitih programskih rešitev. Raziskovalci ameriške univerze MIT predvidevajo, da bo v naslednjih treh letih 90% velikih podjetij prešlo z lokalnih na ERP rešitve v oblaku. Podjetja, ki se bodo pravočasno odločila za uvedbo sodobnih ERP rešitev, ki zagotavljajo učinkovito podporo procesom in so relevantna podlaga za poslovne odločitve, si lahko zagotovijo zavidljivo konkurenčno prednost.

Simon Jurečič, OSIR-ERPIS d.o.o.

Naroči se na redna tedenska ali mesečna obvestila o novih prispevkih na naši spletni strani!

Komentirajo lahko le prijavljeni uporabniki

 
  • Polja označena z * je potrebno obvezno izpolniti
  • Pošlji