Objavljeno: 10.12.1999

Office 2000 kot internetna storitev

Microsoft je objavil svojo novo ponudbo Microsoft Office Online, ki bo omogočala uporabo storitev zbirke Office 2000 prek interneta. S tem so odgovorili na izziv, ki ga je podalo podjetje Sun ob nakupu podjetja Star Division in ob najavi, da bo StarOffice na voljo kmalu tudi kot spletni program.

Office Online je namenjen uporabnikom Officea, ki jim bolj ustrezajo prednosti centraliziranega upravljanja programske opreme, na voljo pa bo prek Microsoftovih dveri bCentral Web. V okviru pilotskega programa so storitve Office Online ponudila tudi številna partnerska podjetja, med njimi British Telecommunications, CenterBeam, Concentric Network, Digex, Equant, FutureLink, Interland, Interliant, Micron Electronics in drugi. Nekatere od teh storitev so na voljo že zdaj, druge pa bodo v prihodnjih mesecih.

Uporabnikom storitve Office Online bodo na voljo vse prednosti tradicionalne namizne različice Officea ter novih spletnih storitev. Ta rešitev je lahko privlačna za določene stranke, kot so na primer uporabniki v pisarnah podružnic s pomanjkanjem podpore IT na kraju samem, ter srednja in mala podjetja, za katere je to cenejša možnost dostopa do najnovejše tehnologije. Office Online bo ponujal storitve celotne zbirke Office 2000 različnim odjemalcem z operacijskim sistemom Windows in Windows CE z uporabo storitev za terminalsko posnemanje v Windows NT ali Windows 2000.

V okviru Officea Online bodo na voljo znani Officeovi programi Word, Excel, PowerPoint, Access, Publisher, FrontPage in Outlook. Uporabniki si bodo lahko Office prilagodili in shranili nastavitve, dostop pa bodo mogoč z različnimi napravami. Med storitvami, ki bodo na voljo, bodo tudi shranjevanje dokumentov, skupinsko delo in shranjevanje dokumentov v splet. Ponudniki storitev bodo ponujali strankam različne rešitve po meri in posodobitve in jim omogočali mesečno plačilo za storitve.

Storitev Office Online bo začela delovati konec leta, široko dostopna pa bo v naslednjem letu.

http://www.microsoft.com

Naroči se na redna tedenska ali mesečna obvestila o novih prispevkih na naši spletni strani!

Komentirajo lahko le prijavljeni uporabniki

 
  • Polja označena z * je potrebno obvezno izpolniti
  • Pošlji