Objavljeno: 16.1.2024 07:00 | Teme: windows, Windows 11, microsoft

Novosti operacijskega sistema Windows

Microsoft bo v letu 2024 operacijskemu sistemu Windows namenil vrsto novih funkcij, namenjenih izboljšanju uporabniške izkušnje v različnih vidikih uporabe sistema.

Med zmožnostmi, ki jih razvijalci v Redmondu pospešeno razvijajo za prihodnje posodobitve operacijskega sistema Windows, je z umetno inteligenco oplemeniten Notepad. Klasična Beležnica bo deležna pomoči v podobi funkcije CoWriter, ki z umetno inteligenco ustvarja sestavke prilagodljive dolžine, tona in oblikovanja ter na zahtevo predlaga alternative ali spremembe izbranega besedila. 

Naslednje posodobitve za Windows 11 bodo podpirale najnovejši standard USB s hitrostjo 80 Gbps. Funkcija bo sprva na voljo le na izbranih napravah, kot je Razer Blade 18, ki ga poganja mobilni procesor Intel Core 14th Gen HX. Posodobitev je popolnoma združljiva z obstoječimi perifernimi napravami za starejše generacije vrat USB in Thunderbolt ter deluje vzporedno z vsemi drugimi funkcijami USB Type-C. Podvojena hitrost odpira pot visoko zmogljivim zaslonom, naprednemu shranjevanju ter izboljšanju povezljivosti.

V letu 2024 bo Windows deležen še izboljšanega deljenja, ki bo s pomočjo brskalnika Edge, izbrano vsebino delil z neposrednimi spletnimi naslovi zunanjih storitev na vseh nivojih operacijskega sistema. Na zaklenjenem zaslonu se lahko nadejamo posodobitev vremenske napovedi, med delom izboljšanega, za Slovence manj uporabnega glasovnega upravljanja ter umetno inteligentnega pomočnika Copilot, ki se namerava privzeto zbuditi takoj ob slehernem zagonu računalnika.

Naroči se na redna tedenska ali mesečna obvestila o novih prispevkih na naši spletni strani!

Komentirajo lahko le prijavljeni uporabniki

 
  • Polja označena z * je potrebno obvezno izpolniti
  • Pošlji