Objavljeno: 21.7.2018 06:00

Nove funkcionalnosti v Windows Server 2019

Microsoft prihajajočemu strežniškemu izdelku Windows Server 2019 še naprej dodaja funkcionalnosti in razkriva podrobnosti v povezavi z izdelkom, še preden bo ta dokončan. Po tem, ko so javnosti dali možnost predogleda strežnika v okviru programa Windows Insider, so zdaj najavili nekaj zanimivih novosti s področja virtualizacije in podporo pomnilniškim sistemom.

Nova predogledna različica 17704 denimo prinaša novo obliko virtualnih kontejnerjev preprosto imenovano »Windows Container Image«, ki nudi doslej največ zmogljivosti in funkcionalnosti v tej obliki navideznih strojev. Windows Container Image se denimo pridružuje dosedanjim kontejnerskim oblikam Server Core in Server Nano, a vsebuje komponente, ki v omenjenih različicah niso na voljo.

Primer take komponente je podpora za vmesnik DirectX, pa tudi nekatere druge sestavine okolja Windows, ki so nujne za uporabo poslovnih programov v obliki programskih kontejnerjev na strežniku Windows 2019. Pomembno je tudi dejstvo, da prav novi tip kontejnerjev namenjajo resnemu produkcijskemu delu, medtem ko sedanje oblike priporočajo predvsem za transakcijsko manj intenzivne naloge.

Windows Server 2019 prinaša tudi precej razširjeno podporo za velike pomnilniške sisteme. Podatkovni bazeni Storage Spaces Direct bodo lahko zavzemali kar 4 Petabyte (PB) pomnilniškega prostora, medtem ko je Windows Server 2016 tu podpiral le 1 PB. Posamezen strežnik lahko razpolaga prav tako s štirikrat več prostora (400 TB), podvojili pa tudi največje število volumnov in velikost na volumen.

Naroči se na redna tedenska ali mesečna obvestila o novih prispevkih na naši spletni strani!

Komentirajo lahko le prijavljeni uporabniki

 
  • Polja označena z * je potrebno obvezno izpolniti
  • Pošlji