Objavljeno: 15.1.2022 07:00 | Teme: Videokonference, microsoft

Nove funkcionalnosti Microsoft Teams

Microsoft Teams nenehno pridobiva nove funkcionalnosti, ki širijo zmožnosti uporabe videkonferenc.Med najbolj zanimivimi novostmi je možnost uporabe več video kamer hkrati, v okviru videokonferenčnega klica. Novost bo sprva na voljo le za videkonferenčne naprave Teams Rooms, a je zelo verjetno, da bodo to novost kasneje ponudili tudi ostalim uporabnikom okolja Teams.

Preklop med več kamerami bo mogoče krmiliti z izbiro v programu kar med potekom sestanka. Za kasneje načrtujejo, da bo ponujena tudi možnost samodejnega preklopa kamer, s pomočjo algoritmov za strojno učenje, ki bodo znali zaznati trenutno govorečega v prostoru in samodejni preklop na najbolj primerno kamero.

Novost ima tudi druge zanimive scenarije rabe. Sistem bo omogočal preklop med širšim pogledom na sodelujoče na sestanku in preklopom na kamero, ki se osredotoča na posameznika. Prav tako bo mogoče vzpostaviti kamere, ki bodo znale preklopiti na prikaz izbrane podrobnosti, na primer o izdelku ali gradivu, ki je predmet sestanka.

Microsoft Teams bo kmalu dobil tudi podporo za več zaslonov, med katere bo mogoče razporediti posamezna okna z video posnetki sodelujočih, če jih je več in bi bil en sam zaslon premajhen za primerno sestankovanje.

Izboljšujejo tudi možnost snemanja sestankov. Uporabniki bodo lahko odslej nastavili samodejno snemanje, prav tako pa tudi samodejno brisanje posnetkov po preteku določenega časa. Zanimiva je možnost spremljanja video posnetkov v upočasnjenem in pohitrenem predvajanju (0,5x do 2x), kar pride včasih prav pri iskanju vsebin.

Za boljši izkoristek sestankov bo pomagalo tudi novo orodje za indeksiranje pomembnih mest v video posnetku, na primer trenutke, ko se spremeni slide na prosojnici predvajani v posnetku. Nazadnje pa Teams prinaša tudi izboljšavo pri samodejni pripravi zapisnika (prepisa) sestanka, kjer zna pripisati ime osebe, ki je povedala določen odstavek.

Naroči se na redna tedenska ali mesečna obvestila o novih prispevkih na naši spletni strani!

Komentirajo lahko le prijavljeni uporabniki

 
  • Polja označena z * je potrebno obvezno izpolniti
  • Pošlji