Objavljeno: 10.11.2020 11:05 | Teme: Windows 10, microsoft

Nadzorna plošča se poslavlja

Microsoft je v novi posodobitvi za Windows 10 umaknil dostop do razdelka »System« v nadzorni plošči. Gre za korak do njene popolne odstranitve.

Podjetje želi uporabnike navaditi na novejšo aplikacijo »Settings« (v slovenskih sistemih »Nastavitve«), zato se bomo morali prej ko slej posloviti od stare nadzorne plošče (Control Panel). Novost je sicer del oktobrske posodobitve sistema, v novo aplikacijo z nastavitvami nas preusmerijo tudi druge bližnjice, ki so nekoč pripeljale do razdelka »System«.

Moramo priznati, da bomo sami pogrešali klasično nadzorno ploščo, a razumemo Microsoftovo težnjo, da jo upokoji. Novim in manj veščim uporabnikom je program Settings nedvomno prijaznejši in bolj pregleden, ima boljšo razporeditev za uporabo zaslonov, občutljivih na dotik, hkrati pa tudi podporo za zaslone visokih ločljivosti.

Že ob splavitvi Windows 10 pred petimi leti smo bili kritični do razdrobitve nastavitev – večino smo sicer dosegli preko aplikacije Settings, a smo za marsikatero podrobnost morali v nadzorno ploščo. Upamo, da ob prehodu ne bomo izgubili preveč naprednih nastavitev, a razumemo, da je to edina logična pot naprej.

Naroči se na redna tedenska ali mesečna obvestila o novih prispevkih na naši spletni strani!

Komentirajo lahko le prijavljeni uporabniki

 
  • Polja označena z * je potrebno obvezno izpolniti
  • Pošlji