Objavljeno: 3.8.2023 08:00 | Teme: twitter

Musk ima novo taktiko: tožimo vse

Elon Musk ima v nekdanjem Twitterju, ki se sedaj že imenuje X, očitno novo taktiko tožiti, kogar je možno. Prvi na seznamu so nekdanji odvetniki podjetja Twitter, tj. odvetniška družba Wachtell, Lipton, Rosen & Katz, ki ga je dejansko prisilila k prevzemu podjetja.

Kmalu po oddaji zavezujoče ponudbe in sklenitvi dogovora o prevzemu si je bil Musk premislil, čemur pa je tedanja Twitterjava uprava nasprotovala. Odvetniki iz družbe Wachtell, Lipton, Rosen & Katz so uspeli Muska prisiliti v spoštovanje dogovora, za kar so prejeli 90 milijonov dolarjev honorarja. Musk sedaj trdi, da je nekdanja Twitterjeva uprava tik pred prevzemom podpisala škodljivo pogodbo z odvetniki in da je 90 milijonov dolarjev neupravičeno visok znesek. Musk zato odvetnike toži, da bi ti vrnili pretežni del zneska.

Prav tako je v ponedeljek podjetje X vložilo tožbo zoper neprofitno organizacijo Center for Countering Digital Hate (CCDH), ker naj bi namerno širili neresnične govorite o naraščajočem obsegu sovražnega govora na Twitterju, s čimer so pregnali oglaševalce. Ti so res odšli in X pahnili v finančne težave, a bistveno bolj trhla je domneva, da je CCDH lagal. Na Twitterju se namreč sovražni govor po Muskovem prevzemu res – vsaj tako se zdi uporabnikom – bohoti. X medtem vztraja, da CCDH financirajo konkurenca in sovražen države, torej da gre za pravcato zaroto. CCDH naj bi tudi neupravičeno dostopa do podatkov Twitterja itn.

 

Naroči se na redna tedenska ali mesečna obvestila o novih prispevkih na naši spletni strani!

Komentirajo lahko le prijavljeni uporabniki

 
  • Polja označena z * je potrebno obvezno izpolniti
  • Pošlji