Objavljeno: 8.4.1999

Metacreations Bryce 4

Podjetje Metacreations je predstavilo novo različico priljubljenega paketa za trirazsežno modeliranje in predstavitev pokrajin. Nova različica še utrjuje svoj vodilni položaj ter širi združljivost in povezljivost z drugimi programi. Bryce 4 podpira niz profesionalnih programov 3D, med katerimi so NewTekov LightWave, Metacreations Ray Dream Studio, Caligari trueSpace, in Infini-D.

Bryce 4 je med prvimi programi, ki podpirajo tudi novi pretočni zapis 3D zapisov Metastream, s katerim je mogoče računalniške animacije pregledovati ter celo interaktivno spreminjati prek svetovnega spleta. Precej so izboljšana predvsem orodja za profesionalno delo, kamor sodi tudi zmožnost predogleda animacije pred končnim senčenjem. Povsem so spremenili modul za realistično predstavitev neba Sky Lab, s katerim lahko še natančneje uprizorimo naravne pojave, kot so jasno sončno vreme, megla, dež in sneg. Bryce prvič podpira tudi uvoz iz paketov GIS, tako da bo mogoče vanj vključiti tudi posnetke resničnega ozemlja. Izboljšana je podpora za svetovni splet, saj poleg zapisa Metastream program omogoča še izdelavi spletne grafike s slikovnimi polji, izvoz v pretočne zapise RealPlayer, VRML in QTVR.

Bryce 4 bo na voljo za okolja Windows 95/98 in NT ter računalnike Apple Macintosh. Cena programa v ZDA znaša 250 dolarjev, nadgradnje pa stanejo 100 dolarjev.

http://www.metacreations.com

Naroči se na redna tedenska ali mesečna obvestila o novih prispevkih na naši spletni strani!

Komentirajo lahko le prijavljeni uporabniki

 
  • Polja označena z * je potrebno obvezno izpolniti
  • Pošlji