Objavljeno: 27.8.2013 01:00

Intelova vizija 3D kamer

Intel je postal velik zagovornik in pobudnik tridimenzionalnega zajema video posnetkov, ki bo med drugim omogočil nove načine krmiljenja in interakcije z računalniki. Na posebnem dogodku so tako razkrili nekatere elemente razvojnih projektov, kot tudi svojo vizijo 3D krmilnih kamer prihodnosti.

Intel trdi, da bodo 3D kamere znale še precej več, kot zgolj zajem in kasneje prikaz video posnetkov v stereoskopski tehniki. Ena izmed zanimivih možnosti je razpoznava čustev. Računalnik naj bi s pomočjo 3D vida tako znal zaznati, ali se uporabnik smeje. Prav tako bodo kamere znale slediti očem in pri tem zaznale, če je pogled zastal na posamezni besedi ali predmetu na zaslonu.

Zanimiva možnost uporabe naj bi bila tudi možnost optičnega zajema 3D predmetov. Namesto namenskih 3D bralnikov bi lahko 3D predmete zajeli zgolj s stereoskopsko kamero in kasneje natisnili na 3D tiskalniku. Čeprav se zdijo te možnosti še razmeroma daleč od resničnosti, pa bodo prvi izdelki na temelju Intelovih raziskav že kmalu v prodaji. Ena prvih bo 3D kamera Creative Senz3D, ki bo prišla v prodajo še to jesen.

http://www.intel.com

Naroči se na redna tedenska ali mesečna obvestila o novih prispevkih na naši spletni strani!

Komentarji

Vlajke | 27.8.2013 | 08:41

Kamera 3D namesto bralnik 3D se sliši kar zanimivo. Ne razumem pa čisto kaj naj bi imelo sledenje pogleda s tehnologijo 3D. Sledenje pogleda ni nova stvar in (vsaj če mi je prav znano) ne zahteva snemanja, ki bi imelo sposobnosti 3D.

Komentirajo lahko le prijavljeni uporabniki

 
  • Polja označena z * je potrebno obvezno izpolniti
  • Pošlji