Objavljeno: 13.6.2017 01:00

HPE združuje IT in OT

Družba Hewlett Packard Enterprise je na letni konferenci Discover predstavila zanimive strežnike, ki združujejo svetove informacijske tehnologije (IT) in operativne tehnologije (OT), kamor sodijo industrijski krmilniki, merilni inštrumenti, tipala in druge naprave IoT. Strežniki Edgeline EL1000 in EL4000 združujejo v eni škatli tehnologije za zajem, hrambo in intenzivno procesiranje podatkov.

Manjši od obeh strežnikov vsebuje procesor Xeon z 8 ali 16 jedri, dva vroče zamenljiva diska z zmogljivostjo do 4 TB, predvsem pa vsebuje procesno enoto GPU, ki je kot nalašč za poslovno analitiko in algoritme s področja umetne inteligence. Inovacija so razširitvene reže, ki sprejmejo do dve kartici Open PXIe x8 za povezavo z merilnimi inštrumenti, industrijskimi krmilniki in napravami IoT. Večji model EL4000 je narejen v izvedbi za vgradnjo v omare, sprejme pa do 4 procesorje Xeon s skupno največ 64 jedri, procesne enote GPU, 4 diske po 4 TB ter štiri reže Open PXIe x8.

HPE na strežnikih ponuja operacijske sisteme Windows ali Linux, še bolj pomembno pa programsko platformo Edgeline Services Platform (ESP), ki omogoča vse od zajema podatkov, do analitike in uporabe algoritmov s področja strojnega učenja. Strežniki so kot nalašč za namestitev v okolje, blizu napravam, kot so industrijski obrati, merilne postaje in druge lokacije na obrobju okolij IT.

Naroči se na redna tedenska ali mesečna obvestila o novih prispevkih na naši spletni strani!

Komentirajo lahko le prijavljeni uporabniki

 
  • Polja označena z * je potrebno obvezno izpolniti
  • Pošlji