Objavljeno: 28.7.2018 14:00

Google iz Play Stora odstranil aplikacije za rudarjenje

Poldrugi mesec za Applom je tudi Google sledil zgledu in s svoje spletne tržnice odstranil vse aplikacije za rudarjenje kriptovalut. Prav tako so prepovedali nalaganje novih.

V uradni izjavi so zapisali, da ne bodo dovoljevali aplikacij za rudarjenje kriptovalut na napravah, bodo pa dovoljene aplikacije za oddaljeno upravljanje rudarjenja na drugih napravah. Google je že aprila prepovedal vtičnike za Chrome, ki rudarijo kriptovalute na računalniku, s čimer so stopili na prste zlasti zlikovcem. Tudi prepoved aplikacij v Play Store je bila sprejeta z mislijo na končne uporabnike, ki se se doslej lahko ujeli v pasti in naložili aplikacijo, ki je v ozadju na skrivaj rudarila kriptovalute.

Kaspersky Lab je minuli mesec v poročilu ugotovil, da se je v primerjavi s preteklim letom število incidentov, ki uporabniki nehote namestijo zlonamerno aplikacijo, ki potem v ozadju rudari kriptovalute, povečalo za skoraj polovico. Tudi Skybox Security ugotavlja, da je ugrabitev naprave za rudarjenje že bolj razširjena od napadov z izsiljevalsko programsko opremo.

Še vedno je naprodaj naša poletna tematska številka o kriptovalutah - vabljeni k branju!

Naroči se na redna tedenska ali mesečna obvestila o novih prispevkih na naši spletni strani!

Komentirajo lahko le prijavljeni uporabniki

 
  • Polja označena z * je potrebno obvezno izpolniti
  • Pošlji