Objavljeno: 10.6.2022 07:05 | Teme: električna vozila, EU

EU bi do 2035 prepovedala nove bencinske in dizelske avtomobile

Poslanci evropskega parlamenta so izglasovali prepoved prodaje novih avtomobilov z motorji na notranje izgorevanje leta 2035.

Seveda se bodo sedaj začnela pogajanja s posameznimi državami o konkretni obliki takega zakona. Lahko tudi vse skupaj pade v vodo, podobno, kot se je denimo zgodilo z idejo o opustitvi prestavljanja ure (poletna/zimska). Ostaja namreč še ogromno odprtih vprašanj, med večjimi je pripravljenost električnega omrežja ter število hitrih polnilnic – po nekaterih podatkih naj bi jih po Evropi potrebovali še več milijonov.

Pri Monitorju smo preizkusili kar nekaj električnih vozil in smo nad njimi v splošnem navdušeni. A vseeno moramo priznati, da imajo še vedno tudi velike omejitve, med glavnimi sta visoka cena (v primerjavi s klasičnimi, bencinsko in dizelsko gnanimi modeli) ter omejen domet.

Naroči se na redna tedenska ali mesečna obvestila o novih prispevkih na naši spletni strani!

Komentarji

RobertHxx | 10.6.2022 | 07:34

To je največja napaka politike. Stvari ne prepoveduješ, pač pa jih z davčno politiko narediš privlačne ali odbijajoče. Samo pomislite, nekdo napadejo EU, mi pa samo z električnimi avtomobili....

Komentirajo lahko le prijavljeni uporabniki

 
  • Polja označena z * je potrebno obvezno izpolniti
  • Pošlji