Objavljeno: 28.12.2011

Dropbox gre naprej

Po tem, ko so pri svoji spletni storitvi za hrambo in izmenjavo datotek presegli mejo 50 milijonov uporabnikov (podatki iz oktobra), so pri družbi Dropbox začeli razvijati nove storitve, ki bodo uporabnikom nudile dodatne ugodnosti in zmožnosti. Pri snovanju teh storitev z "dodano vrednostjo" se Dropbox očitno zgleduje pri družbi Apple, ki ima v načrtu cel kup dodanih storitev na osnovi oblaka iCloud.

Najnovejša smer, v katero se podajajo pri Dropboxu je samodejna sinhronizacija fotografij in video posnetkov med več računalniki. Eksperimentalna različica odjemalca omogoča samodejno zaznavanje pomnilniških kartic in drugih virov z video in fotografskimi vsebinami ter jih v ozadju samodejno prenese v spletni oblak, seveda pa ti ostanejo še naprej zasebni.

Mnenja javnosti so deljena, saj nekateri opozarjajo, da podobne stvari že danes počne kar nekaj programov, ki uporabljajo Dropbox kot odložišče. Poleg tega so nekateri zaskrbljeni, da bi se v oblak prenašale prevelike količine posnetkov, ki bi jih sicer marsikdo prej uredil ali celo izbrisal. Kljub temu mnogi menijo, da bi bila tovrstna funkcija dobrodošla, saj le redkokdo redno izvaja varnostne kopije svojih dragocenih posnetkov, pogosto pa se tudi dogaja, da bi jih radi pregledovali iz naprave, na katero niso preneseni. Dropbox bi to z novo zmožnostjo elegantno razrešil. Nova funkcionalnost tudi lepo nakazuje, kakšne spletne storitve lahko pričakujemo v prihodnje od ponudnikov oblačnega pomnilniškega prostora.

http://forums.dropbox.com/topic.php?id=50154&replies=43

Naroči se na redna tedenska ali mesečna obvestila o novih prispevkih na naši spletni strani!

Komentirajo lahko le prijavljeni uporabniki

 
  • Polja označena z * je potrebno obvezno izpolniti
  • Pošlji