Objavljeno: 28.12.2011

Asus prenavlja netbook Eee PC

Zgodba z netbooki se nadaljuje tam, kjer se je začela. Asus je bil prvi, ki je javnosti ponudil cenejše in lahke prenosnike, ki smo jih poimenovali netbooki, zdaj pa se, kljub padcu prodaje na tem segmentu in splošni evforiji nad tabličnimi računalniki, vseeno vračajo tudi na to področje.

Če potrebujemo prenosnik s tipkovnico, je netbook lahko še vedno nadvse zanimiva naprava. Najnovejša generacija z imenom Eee PC 1225b je obenem tudi precej zmogljivejša od dosedanjih prenosnikov. Osnova je AMDjev procesor Brazos in sicer v dveh izvedbah - s taktom 1 GHz in zmogljivejšim 1,65 GHz, obakrat z dvojnim jedrom. Za grafiko skrbi integrirano vezje AMD Radeon HD 6320/6290, zraven pa lahko dodamo še pomnilnik velikosti 4 GB in disk velikosti 320 GB.

Nova generacija je radodarna z vmesniki, saj dobimo tako vmesnike USB 2.0 kot 3.0, VGA izhod in vmesnik HDMI. Asus je novi generaciji namenil zaslon z diagonali 11,6 placev in ločljivostjo 1366 x 768 pik. Z enim polnjenjem akumulatorjev lahko delamo približno sedem ur. Cena je zelo zmerna - v Evropi bo kmalu na voljo za znesek 349 evrov, kar je precej manj od toliko opevanih Ultrabookov in tudi manj od tipične tablice.

http://www.asus.com

Naroči se na redna tedenska ali mesečna obvestila o novih prispevkih na naši spletni strani!

Komentirajo lahko le prijavljeni uporabniki

 
  • Polja označena z * je potrebno obvezno izpolniti
  • Pošlji