Objavljeno: 20.5.2024 07:00 | Teme: procesor, strežnik

Ampere ponuja procesor z 256 jedri

Podjetje Ampere Computing je predstavilo novi 256-jedrni procesor AmpereOne, namenjen povečanju učinkovitosti podatkovnih centrov. Novi čip, ki bo na voljo prihodnje leto, obljublja 40% boljšo zmogljivost v primerjavi z obstoječimi CPU-ji, medtem ko ohranja enako porabo energije kot Amperejev 192-jedrni čip.

Poleg tega Ampere sodeluje s Qualcommom za izboljšanje zmožnosti inferenciranja AI, pogovarjajo pa se tui o možnosti združevanja CPU-jev družbe Ampere s pospeševalniki Cloud AI 100 podjetja Qualcomm. Partnerstvo stremi k ponujanju razširljivih, stroškovno učinkovitih in energetsko učinkovitih AI rešitev, kar bo omogočilo učinkovitejše upravljanje velikih količin podatkov in izvajanje zahtevnih obdelav.

Ampere se osredotoča na širitev trga preko velikih ponudnikov oblačnih storitev, uspešno pa sodelujejo tudi z nekaterimi proizvajalcvi strežnikov, kot sta Supermicro in Hewlett Packard. Poleg izboljšanja zmogljivosti procesorjev, Ampere poudarja tudi pomen energetske učinkovitosti, kar je ključnega pomena za sodobne podatkovne centre, kjer je poraba energije ena izmed največjih stroškov. Novi procesor AmpereOne naj bi omogočal boljše upravljanje z viri in zmanjšal operativne stroške, kar bo koristilo tako ponudnikom oblačnih storitev kot tudi končnim uporabnikom.

Naroči se na redna tedenska ali mesečna obvestila o novih prispevkih na naši spletni strani!

Komentirajo lahko le prijavljeni uporabniki

 
  • Polja označena z * je potrebno obvezno izpolniti
  • Pošlji