Objavljeno: 6.1.2014 01:00

27-palčna tablica in/ali monitor

Acer je predstavil nov 27-palčni monitor, ki se po potrebi spremeni v pravcato tablico z operacijskim sistemom Android. Kot monitor za osebne računalnike ima vse potrebne vmesnike, nudi pa tudi visoko ločljivost 2.560 x 1.440 pik. Seveda je zaslon opremljen s tehnologijo na dotik.

Toda stvar postane šele zanimiva tedaj, ko izklopimo računalnik in preklopimo na vgrajen računalnik v samem monitorju, kjer štirijedrni Nvidia Tegra, 16 GB Flash RAM, vmesnik Wi-Fi, vrata USB 3.0 in izhode HDMI/DisplayPort. Za nameček so vgradili še par zvočnikov in video kamero z 2 milijoni pik. Za lažjo rabo velike »tablice« je stojalo monitorja možno prestaviti, tako da lahko kot zaslon spreminjamo med 30 in 80 stopinjami.  

Sicer pa je v monitor z oznako TA272HUL možno uporabljati kot katerokoli tablico z vgrajenim Androidom (v tem primeru različica 4.2) z dostopom do spletne trgovine in velikega števila programčkov. Pomisleke lahko vzbuja le cena, ki je s 1.100 dolarji višja kot pri večini monitorjev in tablic, tudi če jih seštejemo.

Naroči se na redna tedenska ali mesečna obvestila o novih prispevkih na naši spletni strani!

Komentirajo lahko le prijavljeni uporabniki

 
  • Polja označena z * je potrebno obvezno izpolniti
  • Pošlji