Toshiba Kira-107

Objavljeno: 27.10.2015 | Avtor: Jure Forstnerič | Kategorija: Prenosni računalniki | Revija: November 2015 | Teme: nenehni testi

Toshibin novi prenosnik Kira-107 (številka označuje konkretno sestavo) je značilen predstavnik tankih in lahkih prenosnikov, imenovanih tudi Ultrabooki. Konkretno gre za klasični prenosnik, torej se ne spreminja v tablico. Računalnik je preprost, a eleganten, preizkušeni model je bil odet v sivo barvo. Ohišje ima ogrodje iz magnezijeve zlitine, pokrov je iz kakovostne plastike, vmes je nekaj srebrnih detajlov (denimo okoli sledne ploščice in tipke za vklop).

Prvo, kar nas je pri oblikovanju nekoliko zmotilo, sta ostra robova spodaj. Opazimo ju, ko roke nekoliko umaknemo s tipkovnice. Druga pomanjkljivost pa je trdnost tečajev, ki držijo zaslon. Dovolj so trdni, da se zaslon tudi med resnejšim tipkanjem praktično ne trese, a obenem pretrdi, da bi lahko zaslon odprli le z eno roko. Ko je računalnik zaprt, začnemo zaslon odpirati z eno roko, a se po nekaj centimetrih začne dvigovati kar ves računalnik, zato si moramo pomagati še z drugo roko. To je resda le manjša nevšečnost, pa vendar.  

Zakup člankov

Izbirate lahko med:

Za plačilo lahko uporabite plačilno kartico ali PayPal:

 

Najprej se morate prijaviti.
V kolikor še nimate svoje prijave, se lahko registrirate.

Naroči se na redna tedenska ali mesečna obvestila o novih prispevkih na naši spletni strani!
Prijava

Komentirajo lahko le prijavljeni uporabniki