Objavljeno: 24.9.2019 | Avtor: Jure Forstnerič | Monitor Oktober 2019

Test - A1 Alpha

Ponudniki telefonije v najnižjem cenovnem segmentu občasno ponudijo tudi napravo, izdano pod lastno znamko. Naš A1 je tako pred enim letom začel prodajo modela A1 Smart N9, zdaj pa so predstavili naslednika, model A1 Alpha. Gre za telefon, ki ga sicer izdeluje kitajsko podjetje ZTE, prek svojih hčerinskih podjetij (kamor spada tudi slovenski A1) pa ga prodaja avstrijski A1.

V primerjavi z lanskim Smartom N9 je prvi vtis, ki ga naredi nov telefon, še kar soliden. Ohišje lepo stoji v roki in je razmeroma lahko. Hrbtna stran (seveda plastična) je rahlo zaobljena, toliko, da se kljub rahlo štrlečemu fotoaparatu na mizi ne ziba. Zaslon meri 6,26 palca, ločljivost je glede na velikost zadržanih 1.520 × 720 pik. Ohišje našega preizkusnega modela je bilo modro z rahlim pridihom zelene, ki ga malenkost popestri rdeča tipka za vklop na desni strani. Na zgornji strani je tudi klasični izhod za slušalke, spodaj pa, na žalost, vmesnik MicroUSB za napajanje.

Procesor ponuja osem jeder, po zmogljivostih pa ni prav posebej hiter. Med navadno uporabo je vmesnik sicer dovolj tekoč, a gre pač za telefon, ki meri na manj zahtevne uporabnike. Akumulator bo zdržal navaden dan rabe, ponuja namreč 3.200 mAh. Vgrajenih 3 GB pomnilnika je glede na ceno solidno, enako velja za pogon, velik 64 GB (ki ga lahko tudi razširimo s kartico MicroSD).

Sprednji fotoaparat je pospravljen v majhno zarezo na sredini zaslona, zadaj je klasični aparat s 13 milijoni pik, ob katerem je še tipalo globine za boljše fotografiranje portretov. V praksi se fotoaparat obnese podpovprečno, tudi omenjeni portretni način oziroma umetno ustvarjanje zamegljenega ozadja deluje bolj polovično.

Novi A1 Alpha je povsem zgleden telefon, katerega največja prednost je seveda nizka cena. Za slabih 150 evrov, kolikor zanj želijo v prosti prodaji, je še kar soliden, a velja poudariti, da ponujajo tudi občutno cenejše možnosti v navezi z vezavo.

A1 Alpha

Hitrost delovanja: 6,5

Kakovost izdelave: 7

Prodaja: A1

Cena: 149 EUR

Za: Cena.

Proti: Zmogljivost, vmesnik MicroUSB.

Naroči se na redna tedenska ali mesečna obvestila o novih prispevkih na naši spletni strani!

Komentirajo lahko le prijavljeni uporabniki

 
  • Polja označena z * je potrebno obvezno izpolniti
  • Pošlji