Objavljeno: 24.12.2018 | Avtor: Matej Šmid | Monitor Januar 2019

Samsung Galaxy J4+ in J6+

Samsung kot največji izdelovalec telefonov na svetu (vsaj po številu, po zaslužku je Apple pač v veliki prednosti) zagotovo čuti pritisk najcenejših konkurentov z vzhoda, konkretno telefonov Honor (Huawei) in Xiaomi. Zato vedno več vlaga tudi v lastne »galaksije«, tiste, ki so namenjene malce manj globokim žepom.

Tako smo preizkusili modela Galaxy J4+ in J6+, v resnici zelo podobna telefona, ki se razlikujeta le v podrobnostih. Oba imata 6-palčni zaslon (od tod ta »plus« v imenu, modela brez plusa sta malce manjša), in sicer vrste LCD, kar je glede na nizko ceno razumljivo. Tudi ločljivost zaslona je nizka, 1480 × 720 pik, a bo za nezahtevne uporabnike popolnoma dovolj. Je pa zaslon dovolj »razširjen« in sega skorajda do robov telefona, čeprav seveda ne tako zelo kot pri galaksijah tipa S.

Srce obeh telefonov je Samsungov Exynos, kar pomeni, da imamo na voljo 4 počasnejša in varčna jedra, kar se pozna pri avtonomiji – baterija zmogljivosti 3300 mAh zdrži ves dan, če nismo zahtevni. Se pa počasnejši procesor pozna predvsem pri modelu J4+, ki ima le 2 GB pomnilnika. To je danes res že zelo malo, ob Samsungovi prevleki pa se hitro opazi kot občasno »cukajoče« delovanje.

J4+ se od dražje šestke razlikuje tudi po tem, da nima bralnika prstnih odtisov – slednji ga namreč ima na stranski tipki za vklop. Kot smo zapisali že ob modelu A7, ki ga ima tudi tam – je na prikladnem mestu, ni pa ravno natančen.

Omeniti moramo še fotografijo, pri čemer J4+ nikakor ne blesti, J6+ pa je predvsem zaradi dveh objektivov malce boljši. Nenazadnje lahko zaradi njiju izdelujemo »umetniško« zamegljene fotografije, tudi po že izdelanem posnetku.

170 evrov res ni veliko, a za ta denar dobimo vsekakor boljši Xiaomi Mi A1 (še vedno), če želimo dovolj dober Samsung, pa bo morda bolje vložiti še dodatnih 50 evrov v model J6+.

Samsung Galaxy J4+

Hitrost delovanja: 6.

Kakovost izdelave: 7,5.

Prodaja: Operaterji.

Cena: 170 EUR.

Za: Nizka cena.

Proti: Počasno delovanje, nima bralnika prstnih odtisov, zaslon nizke ločljivosti.

  

Samsung Galaxy J6+

Hitrost delovanja: 6,5.

Kakovost izdelave: 7,5.

Prodaja: Operaterji.

Cena: 225 EUR.

Za: Dovolj dobra dvojna kamera.

Proti: Zaslon nizke ločljivosti.

Naroči se na redna tedenska ali mesečna obvestila o novih prispevkih na naši spletni strani!

Komentirajo lahko le prijavljeni uporabniki

 
  • Polja označena z * je potrebno obvezno izpolniti
  • Pošlji