Objavljeno: 30.5.2023 | Avtor: Matej Šmid | Monitor Junij 2023

Samsung Galaxy A54

Za pol nižjo ceno pol manj »muzike«? Niti ne. Najmočnejši Samsungov predstavnik serije A je resda pol cenejši od najmočnejšega Samsunga, modela S23 Ultra, toda do popolnosti mu ne manjka tako zelo veliko.

Za 500 evrov s telefonom Galaxy A54 dobimo veliko. Odličen zaslon OLED z diagonalo 6,4 palca in osveževanjem do 120 hercev. Hitro delovanje in vodoodpornost. Odlično zmogljivost baterije in pet let programskih nadgradenj.

Seveda se manj denarja vendarle opazi. Ohišje ni kovinsko, ampak plastično, zato je občutek ob uporabi nekoliko … No, plastičen. Vgrajeni procesor lastne proizvodnje, Exynos 1380, je počasnejši od vrhunskega Snapdragona 8 Gen 2, ki je vgrajen v model Galaxy S23 Ultra, vendar bodo to opazili le zaljubljenci v pametne telefone in resni poznavalci. In seveda, fotografski sklop je manj zmogljiv, najbolj očitno »manjka« 10-kratni zum, ki pa ga trenutno tako in tako nima nihče drug kot S23 Ultra, v katerikoli cenovni kategoriji. Vseeno pa je dovolj dober, celo zelo dober, da bo z njim zadovoljna velika večina uporabnikov. Tudi v temi se dovolj dobro obnese, le nekoliko manj ostrine smo opazili v takih pogojih.

V praksi se Galaxy A54 odreže odlično. Predvsem smo bili navdušeni nad zaslonom, ki je vsekakor najboljši del telefona. Tudi na soncu je zelo svetel, brskanje po spletu pa je s 120-herčnim osveževanjem prijetno mehko. Zagon in preklop med aplikacijami sta hitra, pri čemer pomaga 8 GB pomnilnika. Shrambe je 128 GB, več kot dovolj, če nimate fetiša na telefonu hraniti lokalnih kopij piratskih filmov. Tudi z baterijo 5.000 mAh smo bili zadovoljni, saj nas je brez težav pripeljala do konca dneva, enako zadovoljni smo bili s fotografijami, ki smo jih posneli v običajnih (ali odličnih) svetlobnih pogojih. V temi malce manj. Še manj, ko smo fotografirani objekt hoteli približati, saj telefon nima optičnega zuma, kar je za ta cenovni razred neobičajno. Po drugi strani pa je vgrajeno zelo dobro 50-megapikno tipalo z optično stabilizacijo. Dovolj dobra je tudi 32-megapikna kamera za selfije.

A54 za svoj denar ponuja veliko, seveda pa ne vsega.

Samsung Galaxy A54

Hitrost delovanja: 7

Kakovost izdelave: 7

Cena: 500 EUR

Za: Odličen zaslon, hitro in mehko delovanje. Zmogljiva baterija.

Proti: Fotoaparat nima optičnega zuma.

Naroči se na redna tedenska ali mesečna obvestila o novih prispevkih na naši spletni strani!

Komentirajo lahko le prijavljeni uporabniki

 
  • Polja označena z * je potrebno obvezno izpolniti
  • Pošlji