Objavljeno: 21.4.2015 | Avtor: Anže Tomić | Monitor Maj 2015 | Teme: nenehni testi

Prestigio MultiPad VISCONTE 3

Microsoftova Površina še vedno ni našla množičnega uspeha, a so bile vse generacije dovolj dobro sprejete, da v Redmondu še vztrajajo. Dodatni razlog, zakaj naprave Surface sploh obstajajo, je ta, da naj bi z njimi v Microsoftu pokazali drugim izdelovalcem, kako naj bi bile videti moderne okenske tablice.

MultiPad Visconte 3 je rezultat posnemanja Površine s strani podjetja Prestigio. Začne se obetavno, saj je ovitek nekakšen hibrid med Applovimi pokrovi za Ipad in ohišjem. Zaprto ohišje varuje zaslon tablice in, ko pokrov odpremo, ga je mogoče kot origami sestaviti v stojalo za zaslon. Tako odpade potreba po stojni nogi, ki jo najdemo na Površini. Gre za zanimivo rešitev, ki se v praksi odlično obnese. Seveda tablice kot prenosnik še vedno ni mogoče uporabljati v naročju, saj mora stati na ravni površini. Težave pri uporabi so posledica priložene tipkovnice, ki je del ohišja. Ta je namreč narejena slabo, saj je v celoti dvignjena, ko je odprta, in ob tipkanju »plava«. Potem je tu še nepremična drsalna ploščica, na kateri se desni klik doseže tako, da po njem udarimo z obema prstoma; to je glede na plavajočo naravo tipkovnice nadležno.

Zaslonski oziroma tablični del je narejen solidno, a gre za težko napravo, ki je dolgo ne bomo držali v rokah. Poganja jo procesor Atom, ki računa pri 1,3 GHz in ima na voljo 2 gigabajta pomnilnika, shrambe je 16 GB. Vse skupaj žene Windows 8.1 with Bing, karkoli »with Bing« pač pomeni. Izkušnja je resda presenetljivo dobra, dokler brskamo po spletu in pregledujemo pošto. Brž ko  imamo naenkrat odprtih več aplikacij, pa se ozko grlo dveh gigabajtov hitro pozna. Omeniti velja, da na napravi tečejo polna Okna in ne manj požrešna različica RT. To sicer pomeni, da lahko na tablico naložimo vse okensko programje, a Prestigo je v svojem bistvu še vedno bolj miniprenosnik.

Zaslon meri po diagonali deset palcev in premore matriko IPS. Sicer ne gre za odličen zaslon, je pa kljub temu dobrodošlo, da matrika IPS prihaja tudi na veliko cenejše naprave. Prav cena bo tista postavka, ki bo najbolj izstopala pri tej Prestigiovi tablici, saj je 240 evrov malo za polnopravni okenski računalnik. Glede na to, da bo osnovna Površina 3 stala še enkrat toliko, je Prestigiu uspelo narediti solidno poceni kopijo Površine. Kljub temu pa naj nas ne zavede, da gre za karkoli drugega kot podhranjeno napravo s slabo tipkovnico. S takšnimi besedami smo vedno opisovali miniprenosnike in Prestigio je, kljub podobnosti s Površino, le to.

Prestigio MultiPad VISCONTE 3

❚❚❚❚❚❚❚❚❚❚ Hitrost delovanja

❚❚❚❚❚❚❚❚❚❚ Kakovost izdelave

Prodaja: asbis.si

Cena: 240 EUR.

✓    Zanimivo ohišje.

✗    Tipkovnica, podhranjenost.

Naroči se na redna tedenska ali mesečna obvestila o novih prispevkih na naši spletni strani!

Komentirajo lahko le prijavljeni uporabniki

 
  • Polja označena z * je potrebno obvezno izpolniti
  • Pošlji