Objavljeno: 23.12.2014 | Avtor: Anže Tomić | Monitor Januar 2015 | Teme: nenehni testi

Point of View TAB-P800w

Po pohodu mobilnih operacijskih sistemov je Microsoft vse stavil na Okna in jih skušal prilagoditi tako, da bodo enako dobro tekla na vseh možnih napravah. A tudi v Redmondu so  predvideli, da je nemara bolje, če na tablicah teče bolj okrnjena različica RT.

Windows RT je omejena različica Oken, ki je bila prilagojena procesorjem ARM in je bila narejena zato, da bo tekla na tablicah. Na trgu se ni prijela in naprave z Okni RT so poniknile. Tako so ostale bolj ali manj le tiste tablice, ki jih ženejo polna Okna 8.1. Ta morajo teči na razmeroma velikih zaslonih, saj okensko namizje ni bilo nikoli zares prilagojeno zaslonom na dotik. Tablica z osmimi palci, ki jo ženejo polna Okna 8.1, je tako že na začetku obsojena na slabo uporabniško izkušnjo. Prav taka je tablica Point of View, ki smo jo tokrat dobili na preizkus.

Gre za klasično napravo manj znanega izdelovalca, saj je narejena iz cenene plastike in ne sede najlepše v roko. Na prednji strani je osempalčni zaslon, ki sliko riše v ločljivosti 1280 x 800. Nizki ločljivosti ne dela usluge niti slaba izdelava zaslona, ki ob straneh premočno prepušča svetlobo. Na levi stranici najdemo gumb za vklop in dva za uravnavanje glasnosti. Vsi trije so narejeni dokaj dobro, a se zaslon ob pritisku na gumb za vklop zbudi šele po kakšni sekundi.

V notranjosti je dvojedrni Intelov procesor Atom, ki računa pri 1,3 GHz in ima na voljo le gigabajt pomnilnika. Vse skupaj je dovolj za brskanje po spletu, a gre uporabniška izkušnja, brž ko imamo poleg brskalnika odprt še kak program, strmo navzdol. Okna 8.1 na tej tablici se ne zmenijo za položaj zaslona, saj se ne glede na lego tablice rišejo v pokončni sliki.

Prav dosti dobrega o tej tablici ni mogoče zapisati, saj gre že v začetku za zgrešeno zamisel in je daleč od idealne tablice Windows, ki si jo Microsoft predstavlja v obliki svoje naprave Surface.

Point of View je torej osempalčna naprava, na katero so tokrat dali Okna 8.1, a je skoraj zagotovo pod kakšnim drugim imenom na voljo tudi androidna različica. Ko pomislimo, da za nekaj deset evrov več dobimo Nexus 7, ki  ga žene pravi mobilni operacijski sistem, je tudi 150 evrov, kolikor stane Point of View, odločno preveč.

Point of View TAB-P800w

❚❚❚❚❚❚❚❚❚❚ Hitrost delovanja

❚❚❚❚❚❚❚❚❚❚ Kakovost izdelave

Prodaja: www.avtera.si

✓    Nič.

✗    Okna 8.1 niso prilagojena tako majhnim zaslonom.

4329526

Naroči se na redna tedenska ali mesečna obvestila o novih prispevkih na naši spletni strani!

Komentirajo lahko le prijavljeni uporabniki

 
  • Polja označena z * je potrebno obvezno izpolniti
  • Pošlji