Objavljeno: 26.2.2013 | Monitor Marec 2013

Pisma bralcev

SiOL Box

Pozdravljeni! Naprej velika pohvala vaši reviji, imam pa vprašanje: zanima me, ali lahko siol boxa priklopim tale izdelek (www.adbglobal.com/products/iptv/adb-5721wnx.html), pa ali bi tale izdelek deloval, ker s temi siol boxi so sami križi in težave, ali pa kakšen drug izdelek. Drugače bi rad videl, da bi se v prihodnje malo razpisali o tem, kaj nam ponujajo slo operaterji za iptv televizijo – same bedne kanale, ki so namenjeni za balkanski oz. romunski trg. Lep pozdrav, Marko

Marko

Žal je za vse napredne funkcije Siolove televizije primeren zgolj komunikator, ki ga ponuja ponudnik. Če pa bi radi spremljali le televizijske kanale (brez videa na zahtevo ipd.), si seveda lahko omislite kakšno drugo napravo. Za vaš ADB ne bi vedel, ali deluje, se pa s Siolom odlično razumeta predvajalnik Xtreamer in čisto navaden PC (VLC, XMBC ...).

Prestigio 4040

Pravkar sem si prebral test poceni Androidov in me je zmotila negativna opomba pri telefonu Prestigio 4040. Kot slabost je napisano, da ni mogoče izklopiti vibracij ob pritisku tipke. Sam sem lastnik takega telefona 3 dni in obenem popoln novinec v androidnem svetu, pa mi je uspelo vibriranje izklopiti brez težav. Izklop vibracije je možen v Sistemskih nastavitvah (leva spodnja tipka) Naprava ... Audio profiles … General … Sistem … Vibrira na dotik.

Pri tem ne vibrira pri aplikacijah, vibrira pa pri vnosu prek tipkovnice. To vibriranje pa izklopite tako, da spet v Sistemskih nastavitvah izberete pod Osebno ... Jezik in vnos ... tipkovnica in način vnosa ... Tipkovnica Android na desni strani, kjer so nastavitve, in pod Splošno odkljukate vibriranje ob pritisku tipke. Enostavno in ne prezapleteno.

Škoda, da je to vplivalo na negativno oceno, a za to ni kriv telefon :)

Sam sem z njim zelo zadovoljen in mislim, da za to ceno ne dobiš boljšega.

Dušan

To ni čisto res. Tudi ko izklopimo vibracije, so še vedno prisotne vsakič, ko odklenemo zaslon telefona. In ker je motorček za vibracije slab, je to nadležno. Smo pa malce nerodno napisali – napisati bi morali »odklep zaslona«, tega se spomnimo tudi s tablic Yarvik …

Acerjeva tablica

V novembrski številki ste objavili veliki test tabličnih računalnikov. Čeprav ni prejela zlatega Monitorja, ste zelo priporočili Acerjevo tablico Iconia Tab A210 16GB (HT.HAAEE.004), TEGRA 3 QUAD CORE T30L 1.2 , 10.1, Android.

Tablico sem skušal dobiti v več spletnih trgovinah, pa pravijo, da ni več dobavljiva. To so mi potrdili tudi pri uvozniku, podjetju Avtera. Bi bila Aacer Iconia TAB A200 32GB (HT.H9SEE.001), TEGRA 250 A9 1.0 , 1GB, 32GB, 10.1, Android, dovolj dobra alternativa? Za približno enako ceno naj bi ponujala več prostora, a slabši procesor. Zdaj me pa zanima, koliko slabši je ta procesor. Se to tablico za slabih 270 evrov splača kupiti ali raje priporočate kaj drugega?

Primož

Nakup tablice A200 odsvetujemo. Je težja, strojno podhranjena in ne dobi nadgradnje Jelly Bean (vir: Acer). A210 je neprimerno boljša izbira, na nemškem Amazonu jo imajo še vedno na zalogi.

Ali pa stopite na pot dražjega modela. S tablico Acer A700 boste veliko bolj zadovoljni, saj ima Jelly Bean (po posodobitvi), pravo večopravilnost in prebavi tudi zahtevnejše programe in igre.

Kateri foto okvir?

Pred nekaj leti sem v vaši reviji nazadnje prebiral test foto okvirjev, pisal je Damjan Matičič. Zaradi prihoda novega družinskega člana :) revije leta 2012 nisem imel časa brati, pred tem pa sem jo redno prebiral 10 let (upam, da jo bom kmalu spet). Zdaj pri nas (iz istega razloga) izbiramo foto okvir, zato me zanima, ali ste lani opravili kak tak preskus.

Če niste, ali mi vseeno lahko priporočite, kaj bi bilo smiselno kupiti, če je zame pomembna kakovost slike in ločljivost zaslona, cena pa manj. Je stanje še vedno tako kot leta 2010 in naj izbiram med Philipsom, Sonyjem (in Viewsonicom)?

Jure

Žal v minulem letu okvirjev nismo preizkušali, zato težko povemo karkoli konkretnega …

Android 4.2 na tablici Nexus 7

Zanima me, ali lahko nadgradim Android 4.1 z 4.2 Jelly Bean OS ? Rad bi nadgradil tablico Nexus 7.

Matjaž

Nadgradnjo bi morali dobiti avtomatsko, že pred časom.

Sicer pa jo lahko ročno namestite od tule: android.clients.google.com/packages/ota/google_nakasi/659e6288b87d.signed-nakasi-JOP40D-from-JOP40C.659e6288.zip

Naroči se na redna tedenska ali mesečna obvestila o novih prispevkih na naši spletni strani!

Komentirajo lahko le prijavljeni uporabniki

 
  • Polja označena z * je potrebno obvezno izpolniti
  • Pošlji