Objavljeno: 9.3.2005 11:51 | Avtor: Matjaž Klančar | Monitor Junij 2004 | Teme: nenehni testi

Philips MF-JET 505

Gotovo eno slabših večnamenskih naprav izdeluje Philips oz. francoski Sagem, ki mu je Philips prodal svojo proizvodnjo faksov. Njena posebnost je vgrajena znakovna tipkovnica, ki omogoča neposredno tipkanje faks sporočila. Morda uporabno, če v bližini ravno ni računalnika.

Sicer pa tiskalni mehanizem temelji na Lexmarkovi tehnologiji iz že davno pozabljenih tiskalnikov Z35. Kakovost odtisa je zato zelo slaba, tudi navadno besedilo je namreč natisnjeno zelo neenakomerno in nazobčano. Moti, da moramo obvezno uporabljati originalne Philipsove kartuše, saj sistem ob menjavi zahteva kartušam priloženo pametno kartico. Težava je v tem, da so kartuše silno drage - s priloženimi lahko natisnemo le 67 polnih črno-belih strani, z novimi pa 101 stran. Cena odtisa je zato celih 119 tolarjev (povprečje konkurence je okoli 30 tolarjev).

Črno-belo fotokopiranje je povprečno, barvno pa zelo slabo (lisasto). Optični bralnik (le 600 × 600 dpi) je zelo počasen (vedno se ogreva skoraj pol minute) in slab (prebrana fotografija je bila vijoličasta), programska oprema OCR pa ne prepoznava šumnikov.

Philips MF-JET 505

Kaj: Faks, kopirni stroj, optični bralnik, toplotni brizgalnik.

Objavljeno v Monitorju junija 2004.

Tiskanje: 3.

Fotokopiranje: 5.

Optično branje: 2.

Cena izpisa: 2.

Vmesniki: USB.

Cena besedilne strani: 119 tolarjev.

Cena barvne strani: 202 tolarja.

Cena: 59.990 tolarjev.

Prodaja: RAM2.

Za: Možnost pošiljanja besedila kot faks.

Proti: Zelo drag izpis, počasno in nekakovostno optično branje in barvno kopiranje ter počasno tiskanje. Slaba kakovost odtisa. Programska oprema za OCR ne pozna šumnikov.

Naroči se na redna tedenska ali mesečna obvestila o novih prispevkih na naši spletni strani!

Komentirajo lahko le prijavljeni uporabniki

 
  • Polja označena z * je potrebno obvezno izpolniti
  • Pošlji