Panasonic Lumix DMC-LX100

Objavljeno: 27.1.2015 | Avtor: Primož Gabrijelčič | Kategorija: Digitalni fotoaparati | Revija: Februar 2015 | Teme: nenehni testi

Panasonicova serija fotoaparatov LX je že vse od nastanka leta 2005 spadala med najboljše žepne modele. Odlikovala jih je odlična optika, ki jo je prispevala Leica, široko odprta zaslonka in kljub majhnemu tipalu ne pretiran šum. Posodobitve so prihajale na približno dve leti, zadnja je bila leta 2012 z modelom LX7, zato smo letos nestrpno pričakovali novega člana družine. Pa so nas pošteno presenetili. Na Photokini so namesto pričakovanega LX9 predstavili nekaj bistveno drugačnega – LX100.

Še vedno gre za žepni fotoaparat (vsaj če nosite neoprijete kavbojke z velikimi žepi), a je bistveno večji od prejšnjega. V vsako smer ga je vsaj nekaj milimetrov več, še najbolj pa se pozna objektiv, ki ima večji premer in bolj »štrli« iz aparata. Največji krivec je novo tipalo, ki je zdaj iz razreda Micro 4/3 in ima ločljivost 16 milijonov pik. Resnici na ljubo, ločljivost slik je bistveno manjša, ker je zajem s tipala »obrezan« glede na trenutno uporabljeno razmerje, in sega od 9,5 megapike pri razmerju stranic 1 : 1 do 12,7 megapike pri razmerju 4 : 3.

Zakup člankov

Izbirate lahko med:

Za plačilo lahko uporabite plačilno kartico ali PayPal:

 

Najprej se morate prijaviti.
V kolikor še nimate svoje prijave, se lahko registrirate.

Naroči se na redna tedenska ali mesečna obvestila o novih prispevkih na naši spletni strani!
Prijava

Komentirajo lahko le prijavljeni uporabniki