Olympus Mju-790SW

Objavljeno: 18.12.2007 15:20 | Avtor: Jure Forstnerič | Kategorija: Digitalni fotoaparati | Revija: December 2007 | Teme: foto, nenehni testi

Olympus ima v svoji seriji lično oblikovanih fotoaparatov, imenovani "Mju", že nekaj časa tudi modele, ki so vodotesni in odporni proti padcem. Ne gre za kake velike, z gumo obložene modele, temveč za tanke, žepne aparate z res kakovostnimi in trdimi ohišji. Najnovejši tak model ima oznako 790 SW. Z njim lahko brez težav fotografiramo pod vodo (do treh metrov globine), Olympus pa pravi, da preživi padec s poldrugega metra višine in to lahko brez zadržkov potrdimo.

Kar zadeva tehnične zmogljivosti, ni nič posebnega. Srce aparata je tipalo ločljivosti 7 milijonov pik. Premore trikratni zum, pokriva pa goriščnice od 38 do 114 mm (v 35 mm formatu). Svetlobne zmogljivosti objektiva so zgolj povprečne, od f/3,5 do f/5, odvisno od povečave. Tudi čas osvetlitve je bolj omejen kot pri večini fotoaparatov, najkrajši je 1/1000 s, najdaljši pa 4 sekunde. Najmanjša razdalja ostrenja pri načinu makro je še kar solidnih sedem centimetrov, sicer pa bolj tipičnega pol metra.

Zakup člankov

Za daljši zakup pregleda člankov je potrebno biti prijavljen.
V kolikor še nimate svoje prijave, se lahko registrirate.

Naroči se na redna tedenska ali mesečna obvestila o novih prispevkih na naši spletni strani!
Prijava

Komentirajo lahko le prijavljeni uporabniki