Olympus FE-5050

Objavljeno: 19.10.2010 13:00 | Avtor: Jure Forstnerič | Kategorija: Digitalni fotoaparati | Revija: Oktober 2010 | Teme: preizkus, foto, nenehni testi

Če si ogledamo našo tabelo digitalnih fotoaparatov, vidimo v segmentu žepnih aparatov resno gnečo - v njej pa prevladujejo Olympusovi žepni modeli serij FE in Mju. Novi model FE-5050 k temu doda še en stolpec. A hitro vidimo, da je razlik glede na sestrski model FE-5030 (ki smo ga preizkusili letos marca) silno malo. Oziroma jih skorajda ni. Na hitro bi lahko rekli, da so že tako majhno ohišje še malo pomanjšali, pri tem pa je bilo očitno treba vgraditi malce manj zmogljivo bliskavico. Ta je prej segla po podatkih izdelovalca 5,4 metra (pri širokem kotu), zdaj pa seže do 4,8 metra.

Sicer pa aparat ostaja zvest žepnim vodilom. Kot smo omenili, je ohišje shujšalo, in to v vse smeri. Zadaj so ostale po našem okusu malo premajhne tipke, a so te kljub vsemu bolj kakovostne kot pri modelu FE-4050, predvsem pa ponujajo boljšo povratno informacijo in imajo boljši hod. V majhno ohišje pa je Japoncem uspelo stlačiti kar petkratni zum. Ta sega od zelo uporabnih 26 mm pri širokem pa do solidnih 130 mm pri tele območju. Glede na cenovno uvrščenost modela je to zares dober dosežek. Zaslon je povprečen, diagonala meri 6,9 cm, ločljivost pa je 230.000 pik.

Zakup člankov

Izbirate lahko med:

Za plačilo lahko uporabite plačilno kartico ali PayPal:

 

Najprej se morate prijaviti.
V kolikor še nimate svoje prijave, se lahko registrirate.

Naroči se na redna tedenska ali mesečna obvestila o novih prispevkih na naši spletni strani!
Prijava

Komentirajo lahko le prijavljeni uporabniki