Objavljeno: 24.12.2018 | Avtor: Anže Tomić | Monitor Januar 2019

Nokia 2.1

O Nokii 2.1 je dejansko treba vedeti le eno postavko na tabeli specifikacij in na podlagi te lahko ta telefon mirno odpišemo. Ima namreč gigabajt pomnilnika.

Ta odločitev Nokie ni napačna, ko na telefon pogledamo v kontekstu osvajanja trgov, kjer pametnega telefona še nima vsak prebivalec (Indija) in kjer so za nas najcenejše naprave še vedno predrage. Nokia 2.1 je zelo poceni telefon. Žene jo goli Android, kar je izjemno pohvalno, a gre za različico Go. Ta omogoča nameščanje različic Go nekaterih Googlovih aplikacij, ki so narejene tako, da jemljejo čim manj prostora (ta telefon ima le 8 gigabajtov shrambe) in čim manj strojne moči. V praksi to kljub vsemu ni dovolj za povsem tekoče delovanje in uporabniška izkušnja te Nokie zdrkne pod mejo, ki je za nas še sprejemljiva. Telefon je enostavno prepočasen.

Sicer gre za oblikovno lepo napravo s solidnim zaslonom, ki ima ločljivost 1280 × 720 pik in 5,5 palca po diagonali. Polni se žal s vmesnikom micro USB in fotoaparat je vgrajen. Dosti več ni mogoče povedati.

Navduši še s 4000 mAh baterijo, ki ob šibkem motorju zagotavlja večdnevno delovanje.

Nokia 2.1 je zanimiv telefon za trge, ki še niso zasičeni in kjer so pričakovanja kupca precej nižja kot pri nas. Zamisel o poceni telefonu, ki ga žene goli Android, ima veliko baterijo in tako zagotavlja solidno uporabniško izkušnjo, je z Nokio 2.1 uresničena. Podobni poceni telefoni niso tako dobro narejeni in imajo prek Androida vedno nadležne preobleke, ki dodatno bremenijo šibko strojno opremo v notranjosti.

Kljub temu Nokia 2.1 ne more uiti dejstvu, da smo pri nas pustili za seboj tako strojno podhranjene naprave in da je mogoče ob vezavi pri operaterju dobiti strojno veliko bolj založene telefone. Tako je pravzaprav edina resna napaka tega telefona to, da ga sploh skušajo prodajati pri nas. Več kot očitno je namenjen drugim trgom.

Nokia 2.1

Hitrost delovanja: 5.

Kakovost izdelave: 7.

Prodaja: Spletne trgovine.

Cena: 120 EUR.

Za: Poceni.

Proti: Prepočasen, da bi ga jemali resno.

Naroči se na redna tedenska ali mesečna obvestila o novih prispevkih na naši spletni strani!

Komentirajo lahko le prijavljeni uporabniki

 
  • Polja označena z * je potrebno obvezno izpolniti
  • Pošlji